Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem fjellklatrere drept av steiner «så store som biler»

En turistgruppe skulle se krateret til vulkanen Mayon på Filippinene.

VÅKNET: Sørøst for Manila på Filippinenee våknet i dag vulkanen Mayon til liv, og spydde ut enorme steiner. Foto: AP Photo/Allan Imperial/NTBScanpix
VÅKNET: Sørøst for Manila på Filippinenee våknet i dag vulkanen Mayon til liv, og spydde ut enorme steiner. Foto: AP Photo/Allan Imperial/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av de mest aktive vulkanene på Filippinene våknet til liv i dag, og spydde ut enorme steiner. En gruppe på 30 fjellklatrere var på vulkanen. Fem av dem ble drept, og åtte personer ble skadd, ifølge nyhetsbyrået AP.

Klatrerne og deres lokale guider skulle se krateret på vulkanen Mayon da det plutselige utbruddet skjedde, og aske og røyk la seg over toppen på vulkanen.

Turister Guiden Kenneth Jesalva forteller ABS-CBN TV at steinene var på størrelse med biler.

Blant de omkomne er tre tyskere og deres filippinske giude, ifølge de lokale myndighetene. En østerriker og to spanioler hadde kun småskader, og er reddet ned.

Fare for utbrudd - Alle de skadde er utlendinger, sier Joey Salceda, den lokale guvernøren.

Renato Soldium, lederen ved Philippine Institute of Volcanology and Seismology, sier at det alltid er slik at mennesker ikke skal ferdes på området nærest krateret på grunn av fare for utbrudd.

I 2010 ble tusenvis av personer evakuert fra sine hjem da Mayon spydde ut aske 8 kilometer opp i været.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!