Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem fryktes tatt av ras

Fem personer fryktes å ha blitt tatt av ras i området Kleivtjønn sørøst for Bletoppen i Telemark. Redningsmannskaper er nå i ferd med å søke i rasområdet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 12.55 meldte Røde kors Notodden politidistrikt om at et 60 meter bredt og 50 meter høyt ras var gått i Notodden kommune. Politiet rykket umiddelbart ut på stedet.

- Det er sett fem skispor inn i rasområdet. Vi har grunn til å tro at det befant seg noen i området da raset gikk, selv om ingen er savnet, opplyser vaktleder John Tveitan ved Notodden politidistrikt til Dagbladet :på nettet.

Rasekspert

Redningsmannskapene begynte å søke i skredområdet for bare en time siden.

- Vi anså det ikke trygt å gå inn i området før en skredekspert fra Kongsberg var kommet til stedet, sier vaktleder Tveitan.

Mannskap fra Røde Kors hjelpekorps på Notodden og Kongsberg er på plass ved skredet, melder Norges Røde Kors. I tillegg har et redningshelikopter fra Rygge landet med en redningshund. Luftambulanse er også kommet til stedet.

- Vi vet foreløpig ikke årsaken til skredet, sier John Tveitan.