Fem fulle fly til Bali i dag

Singapore Airlines har satt opp ekstrafly fra Bali for å frakte folk ut. Men ekstraflyene er fulle også til Bali. Enkelte ringer og spør om billigbilletter til Bali.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vet ikke hva som ligger bak slike forespørsler. En av mine kollegar fortalte at hun hadde fått henvendelse med spørsmål om billigbillett til Bali, sier distriktssalgssjef Erik Pedersen i Singapore Airlines til Dagbladet.no.

- Noen spekulerer kanskje i dette, ikke vet jeg, sier Pedersen, som understreker at innsatsen ikke kommer til å kaste av seg:

- Vi selger ingen billigbilletter til Bali, sier salgssjefen.

Kjører fulle fly

Foreløpig ser ikke terrorkatastrofen til å gå ut over selskapets flygninger.

- Nei, vi har fått svært få meldinger om avbestillinger så langt.

Tvert om er selskapets flyseter svært etterspurte om dagen:

- Katastrofen har ført til at vi har satt inn et ekstrafly. Vanligvis kjører vi fire fly per dag tur/retur Bali. Nå kjører vi fem. Folk vil vekk fra Bali, men også dit. Vi har fått meldinger om at flyene har vært fulle begge veier.

Du kan få pengene tilbake

Folk som har bestilt reiser til Bali får refundert pengene sine dersom de avstår fra å reise. Etter bombeeksplosjonen lørdag har UD oppfordret til å utsette reiser som ikke er strengt nødvendige.

- De som kansellerer pakketurer til Bali får pengene tilbake, sier reisebransjedirektør Rolf Forsdahl i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon til NTB.

Men også de som kun har bestilt flybilletter som etter reglene egentlig ikke kan refunderes kan ha håp om å få tilbake pengene.

- Denne gruppen står vanligvis noe svakere enn dem som har bestilt pakketurer, men antakelig vil også disse få sine penger refundert, sier Forsdahl.

- Alle får pengene tilbake om de ønsker det, sier Pedersen i Singapore Airlines.

Få avbestillinger

I Wikstrøm Reiser har de besluttet å kansellere alle sine turer til Bali fram til jul.

- Både for gruppereiser og singelreiser kommer vi til å finne alternativer eller gi kundene pengene tilbake dersom de ikke ønsker å reise, sier salgskonsulent Katrine Wikstrøm til NTB.

Selv om de opplevde stor pågang fra kunder mandag, var det ingen som hadde avbestilt reiser.

- Hittil har ingen avbestilt. De vil reise, men velger alternativer som Malaysia eller Thailand i stedet. Det er annerledes enn etter 11. september i fjor. Da avbestilte folk og ville ikke fly i det helle tatt, sier Wikstrøm.

JAKTER PÅ SPOR: Politiet på Bali jakter nå på spor etter hvem som plasserte og detonerte terrorbombene på Bali. Minst 190 mennesker har hittil mistet livet etter angrepet.