Fem funnet døde i middelaldersk armbrøst-mysterium

Uhyggelig dødscene på et hotell ble starten på en krimgåte.

DREPT AV ARMBRØST: Her, på et hotell ved bredden av elva Ilz i Passau i det sørlige Tyskland, ble tre personer lørdag funnet drept av piler fra armbrøst. Foto: NTB Scanpix/Lino Mirgeler/dpa/AFP
DREPT AV ARMBRØST: Her, på et hotell ved bredden av elva Ilz i Passau i det sørlige Tyskland, ble tre personer lørdag funnet drept av piler fra armbrøst. Foto: NTB Scanpix/Lino Mirgeler/dpa/AFPVis mer

En uhyggelig dødscene på et hotell i Passau i Bayern ble opptakten til det som nå har blitt en krimgåte med fem drepte.

Kerstin E (33) og Torsten W (53) ble lørdag funnet døde på rommet sitt av en stuepike.

De lå hånd i hånd på senga, med piler i hjertet. Noen meter unna lå den døde kroppen til Farina C (30), med ei pil tvers gjennom halsen.

Senere ble ytterligere to personer funnet døde på en annen kant av landet, men med en sannsynlig tilknytning til de tre første dødsfallene.

Saken omtales i dag av en rekke medier, blant annet BBC.

- Ikke andre på rommet

På hotellrommet lå også tre moderne armbrøster. To av disse skal være drapsvåpnene, viser politiets foreløpige undersøkelser.

Politiadvokater er ifølge flere medier sikre på at ingen andre enn de tre har vært på hotellrommet.

- Vi antar at ingen andre var involvert i dødsfallene til de tre, sa politiets talsmann Stefan Gaisbauer på mandag, ifølge Guardian.

Selv om alle tre figurerer på et nettsted for turneringer i middelalder-stil, drevet av International Jousting League i Belgia, avviser en talsmann for organisasjonen noe nærmere kjennskap til dem.

FLERE DØDE: Her, i Wittingen i det nordlige Tyskland, ble to kvinner mandag funnet døde. Dødsfallene knyttes til armbrøst-dødsfallene i Bayern. Foto: NTB Scanpix/Christophe Gateau/dpa
FLERE DØDE: Her, i Wittingen i det nordlige Tyskland, ble to kvinner mandag funnet døde. Dødsfallene knyttes til armbrøst-dødsfallene i Bayern. Foto: NTB Scanpix/Christophe Gateau/dpa Vis mer

Ifølge lokalavisa Passauer Neue Presse skal de tre ha oppført seg underlig da de kom til hotellet på fredag.

«God natt», skal de bare ha sagt før de forsvant opp på rommet.

Underlig lukt

Mandag, etter at nyheten fra Passau var kjent, meldte naboer til en leilighet i Wittingen i det nordlige Tyskland fra om en underlig lukt og ei postkasse som flommet over.

Da politiet kom til stedet, fant de to døde kvinner, en på 35 og en på 19.

Selv om de to siste døde ikke var drept av armbrøst, har politiet opplyst at de etterforsker forbindelser mellom dødsfallene.