Fem fylkesledere åpner for kontantkutt

Fem fylkesledere i KrF åpner for å kutte i kontantstøtten. Men i de fylkene der partiet står sterkest, avvises kontantstøttekutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fylkeslederne i Akershus, Hordaland, Nordland og Møre og Romsdal vender alle tommelen ned for å kutte kontantstøtten.

Politisk

- Det er ikke nødvendig å ofre kontantstøtten. Dette er et politisk problem, ikke et økonomisk, sier Svein Konstali i Akershus. Jan Birger Medhaug i Rogaland vil overhodet ikke kommentere saken. Dagbladet var i kontakt med 15 av 18 fylkesledere i KrF i går kveld. Av disse var fem villige til å vurdere mulighetene for å kutte i kontantstøtten. Seks fylkesledere vil ikke røre kontantstøtten, mens fire ikke ønsket å kommentere saken. Fem fylkesledere åpner imidlertid for å kutte kontantstøtten i høst. - Den økonomiske situasjonen er endret. Dermed kan det gå ut over en av de to viktigste sakene vi gikk til valg på. Det er sørgelig, men slik er det, sier fylkesleder Frank Høberg i Aust-Agder.

Alle områder

- Jeg regner med at regjeringen vil se på alle områder, også kontantstøtten, sier Robert Wright i Oslo. - Jeg utelukker ikke at det må kuttes ganske mye på budsjettet. Men dersom det skal kuttes i kontantstøtten, må den komme langt nede på lista, sier Jon Åsheim i Vestfold. - Helt umulig er det ikke at en må ofre kontantstøtten. Men om det skal kuttes på grunn av den økonomiske situasjonen, må det gjøres i full enighet med de to avtalepartiene. Og det skal mye til, sier Svein Maalø i Sør-Trøndelag. Fylkesleder Åse Wrålsen i Nordland åpner så vidt døra på gløtt. - Kontantstøtten må være det siste en rører ved, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer