Fem gutter skadd i Bø Sommarland

Braste inn i veggen da pumpe i «Magasuget» sviktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem gutter skadet seg i attraksjonen «Magasuget» i Bø Sommarland i dag. Rusk i en pumpeventil skal være årsaken.

I juni skrev Dagbladet om 12 år gamle Kenneth som fikk beinet revet opp av en skrue i et av boblebadene i Bø Sommarland. Denne gangen var det fornøyelsesparkens høyeste sklie som ikke var patent.

Når man har rutsjet ned «Magasuget», som er en vannsklie med høydeforskjell på 26 meter, havner man i et basseng som har til hensikt å bremse farten fra sklia. Men i dag gikk noe galt.

John Gaarder (19) var en av de fem som skadet seg etter å ha krasjet inn i endeveggen av bassenget.

- Det spruter vann ut av bassenget når man kjører, og det tar tid før det fyller seg opp igjen. Det sitter en person på toppen og styrer når du kan få kjøre, og vi ble sendt ut med for kort mellomrom. Da jeg kom ned, var det ikke nok vann i bassenget, og jeg bare krasjet inn i veggen, forteller han til Dagbladet.no.

Han forsikrer at det ikke var det minste behagelig.
- Det var veldig vondt.

Han gikk til Røde Kors-bua på stedet og ble bedt om å oppsøke lege. Det ser  ut til at han kom fra ulykken uten å ha brukket noe.

Da Dagbladet.no snakket med ham, var han på vei hjem til Lørenskog. Han hadde smerter i foten og skulle ta røntgenbilder hos legevakten på Lillestrøm.

Administrerende parkdirektør Bernt Gunnar Berntsen beklager episoden. Han forsikrer at sklia nå er trygg igjen.

- Det har antakelig kommet rusk i en pumpeventil som pumper vann til bremseanlegget, sier han. Vi stengte den umiddelbart da vi ble klar over det og fikk utbedret feilen, sier han.

Ulykkene skjedde mellom klokka kvart over ett og to. Klokka fire ble «Magasuget» erklært friskmeldt, og åpnet igjen.

- Vi fikk tatt hånd om alle sammen, og jeg har fått telefonnummerne deres og følger dem opp, sier Berntsen.

FOR LITE VANN: Rusk i en vannpumpe skal være årsaken til at det ikke var nok vann i bremsebassenget tilhørende «Magasuget».