Fem katter savnet fra samme nabolag - en katt skamfert

Nå frykter dyreeiere og veterinær at noen prøver å bli kvitt brysomme katter på Tjøme.

HARDT SKADD: Katten Ramses har enten gått i en snare eller blitt bundet, mener veterinær Charlotte Hemlock ved Tjøme Dyreklinikk. Snoren hadde boret seg inn i buken til katten. Foto: Tjøme Dyreklinikk
HARDT SKADD: Katten Ramses har enten gått i en snare eller blitt bundet, mener veterinær Charlotte Hemlock ved Tjøme Dyreklinikk. Snoren hadde boret seg inn i buken til katten. Foto: Tjøme Dyreklinikk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fem katter er savnet fra et nabolag på Tjøme i Vestfold, og en katt ble kraftig såret da den tråkket i en snare i forrige uke.

Nå frykter katteeiere og den lokale veterinæren at noen prøver å bli kvitt katter de synes er brysomme, skriver lokalavisa Øyene.

- To eiere i samme område savner flere katter, sier veterinær Charlotte Hemlock ved Tjøme Dyreklinikk til Dagbladet.

- Hører skudd Det var hit datteren til katteeier Ragni Funner kom med katten Ramses etter at katten kom hjem med en tråd rundt buken i forrige uke. Tråden hadde gravd seg inn i kjøttet, og katten var ikke langt fra å bli avlivet, ifølge lokalavisa.

- Vi er ikke hundre prosent sikre på hva som har skjedd. Enten er katten blitt bundet fast, eller så har den gått i en snare, sier veterinær Charlotte Hemlock til Dagbladet.

I tillegg savner Ragni Funner enda en katt, som forsvant på omtrent samme tidspunkt. Hun mistenker at også den andre katten har gått i en snare.

- Ramses er tatt av en snare. Slike er det ulovlig å sette opp uansett. Dessuten er det hørt flere mistenkelige skudd i Mågerø-området. Jeg har tenkt at det kanskje var jakt, men det er utenom sesong. Neste gang melder jeg fra til politiet, og denne hendelsen er også anmeldt, sier hun til lokalavisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer