Fem katter savnet fra samme nabolag - en katt skamfert

Nå frykter dyreeiere og veterinær at noen prøver å bli kvitt brysomme katter på Tjøme.

HARDT SKADD: Katten Ramses har enten gått i en snare eller blitt bundet, mener veterinær Charlotte Hemlock ved Tjøme Dyreklinikk. Snoren hadde boret seg inn i buken til katten. Foto: Tjøme Dyreklinikk
HARDT SKADD: Katten Ramses har enten gått i en snare eller blitt bundet, mener veterinær Charlotte Hemlock ved Tjøme Dyreklinikk. Snoren hadde boret seg inn i buken til katten. Foto: Tjøme DyreklinikkVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fem katter er savnet fra et nabolag på Tjøme i Vestfold, og en katt ble kraftig såret da den tråkket i en snare i forrige uke.

Nå frykter katteeiere og den lokale veterinæren at noen prøver å bli kvitt katter de synes er brysomme, skriver lokalavisa Øyene.

- To eiere i samme område savner flere katter, sier veterinær Charlotte Hemlock ved Tjøme Dyreklinikk til Dagbladet.

- Hører skudd Det var hit datteren til katteeier Ragni Funner kom med katten Ramses etter at katten kom hjem med en tråd rundt buken i forrige uke. Tråden hadde gravd seg inn i kjøttet, og katten var ikke langt fra å bli avlivet, ifølge lokalavisa.

- Vi er ikke hundre prosent sikre på hva som har skjedd. Enten er katten blitt bundet fast, eller så har den gått i en snare, sier veterinær Charlotte Hemlock til Dagbladet.

I tillegg savner Ragni Funner enda en katt, som forsvant på omtrent samme tidspunkt. Hun mistenker at også den andre katten har gått i en snare.

- Ramses er tatt av en snare. Slike er det ulovlig å sette opp uansett. Dessuten er det hørt flere mistenkelige skudd i Mågerø-området. Jeg har tenkt at det kanskje var jakt, men det er utenom sesong. Neste gang melder jeg fra til politiet, og denne hendelsen er også anmeldt, sier hun til lokalavisa.

- Helt forferdelig Charlotte Hemlock sier kattens skader var så groteske at hun anbefalte katteeieren å gå til politiet. Ragni Funner forklarer til Dagbladet at snoren som satt fast rundt kattens buk var 30 centimeter lang, mens katten er 40 centmeter rundt buken.

- Dette er bare helt forferdelig. Det som er mest leit er at det er mennesker som kan gjøre noe sånt, sier Funner.

Camilla Solli, politibetjent ved Tjøme lensmannskontor, bekrefter overfor Dagbladet at de har mottatt en anmeldelse.

Politiet tror muligens den skadde katten kan ha gått i en hjemmelaget snare.

- Katteeierne har opplyst at det er litt misnøye med katter i nabolaget. Vi vet ikke om det kan ha noe med saken å gjøre, eller om dette er snakk om snarer som er beregnet på andre dyr, sier Solli.

Totalt fem savnet - I tillegg har vi snakket med en annen person i nabolaget som har mistet fire katter. To av dem er forsvunnet i løpet av det siste halve året, og nå er de to siste også borte, sier hun.

Veterinær Charlotte Hemlock utelukker ikke at kattene bare kan ha latt være å komme hjem.

- Man kan aldri si aldri, men dette er voksne, kastrerte katter som er vant til å komme hjem hver dag, sier hun.

Katteeier Ragni Funner tror ikke hun får se den savnede katten igjen.

- Jeg tror ikke den kommer til rette. Dette er 14 dager siden, og det har aldri gått så lang tid mellom hver gang den er hjemme, sier hun.