Fem kidnappet av sjørøvere

Pirater angrep to båter i Malakkastredet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En japansk redningsbåt ble stormet av pirater i dag, og tre personer ble tatt med om bord til piratenes skip da raidet var over, skriver Expressen. Angrepet skjedde i Malakkasterdet utenfor Indonesia.

På lørdag ble et annet skip angrepet av 35 pirater bevæpnet med rakettgevær, ifølge den svenske avisa. Kapteinen og sjefsmaskinisten ble tatt som gisler. Ingen ble skadet, men kidnapperne forlanger løsepenger for de to som er bortført. Skipet, MT Tri Samudra, fortsatte til Sumatra slik det skulle.

Krever løsepenger

Forhandlingene pågår mellom piratene og myndighetene. Myndighetene vil ikke avsløre hvor store summer som kreves for at kidnapperne skal sette gislene fri.

Ifølge Expressens kilde er det første gang på lang tid at piratene har lyktes i å borde skip slik de har gjort de siste dagene.

Skipet var lastet med lettantennelige kjemikalier. Malakkastredet er kjent for å være et område der piratene herjer, og i 2003 var det 445 piratangrep mot skip i stredet. Det er derfor mange kystvaktskip på patrulje i området. Malakkastredet er en av verdens viktigste skipsleier med 50 000 passerende fartøy hvert år. Både Indonesia, Malaysia og Singapore deltar i overvåkingen.

I fjor sommer ble indonesisk etterretning klar over at terrorgrupperingen Jeemah Islamiyah planlegger angrep mot skip i området. Et marerittscenario er at pirater får kontroll over skip med last som kan brukes som våpen.

Fem kidnappet av sjørøvere