DREPT: En sein februarkveld i 2015 ble den kjente Putin-kritikeren Boris Nemtsov funnet skutt og drept like ved Kreml i Moskva. I dag ble fem menn kjent skyldig for drapet på Nemtsov. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
DREPT: En sein februarkveld i 2015 ble den kjente Putin-kritikeren Boris Nemtsov funnet skutt og drept like ved Kreml i Moskva. I dag ble fem menn kjent skyldig for drapet på Nemtsov. Foto: AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Fem kjent skyldig for drapet på Putin-kritikeren Boris Nemtsov

Ble drept like ved Kreml i Moskva for to år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem menn er i en russisk domstol kjent skyldig i drap eller medvirkning til drap på opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov i Moskva i 2015.

Nemtsov var kjent som en skarp kritiker av president Vladimir Putin før han ble skutt like ved Kreml en sen februarkveld for over to år siden.

Mannen som er mistenkt for å ha løsnet skuddene, ble i en domstol i Moskva torsdag kjent skyldig i drap på Nemtsov, melder russiske nyhetsbyråer. Mannen var tidligere medlem av sikkerhetsstyrken til Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov.

Fire andre menn er kjent skyldig i medvirkning til attentatet, som sendte sjokkbølger gjennom den russiske opposisjonen. Nemtsovs tilhengere har kritisert etterforskerne for ikke å ha gransket muligheten for at høytstående tsjetsjenske offiserer eller Kadyrov selv kan ha hatt noe med drapet å gjøre.

(NTB)