Fem klatrere funnet døde på Mont Blanc

Ble meldt savnet under dårlig vær i går.

FEM FUNNET DØDE: De fem klatrerne som er funnet døde, skulle klatre toppen Aiguille d'Argentiere, som er en del av Mont Blanc-massivet, da de ble rammet av dårlig vær. Toppen rager 3902 meter over havet. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES
FEM FUNNET DØDE: De fem klatrerne som er funnet døde, skulle klatre toppen Aiguille d'Argentiere, som er en del av Mont Blanc-massivet, da de ble rammet av dårlig vær. Toppen rager 3902 meter over havet. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fem av det seks mann store klatrefølget som i går ble meldt savnet, er i dag funnet døde, melder BBC.

Guiden, en erfaren klatrer, er ikke funnet, og har fortsatt status som savnet.

De døde ble funnet uner et av redningsteamenes leting ved toppen Aiguille d'Argentiere, en del av Mont Blanc-massivet, som ligger på grensen mellom Frankrike og Sveits.

Klatrernes nasjonalitet er så langt ikke kjent.

Flere fjellklatrere har mistet livet på Mont Blanc denne sommeren. To belgiere ble funnet døde 2. august. Seks klatrere - to irer, to finner, en tysker og en franskmann - døde mellom 15. og 30. juli.

En amerikansk klatrer fikk mye kritikk da han forsøkte å klatre opp Mont Blanc sammen med sin ni år gamle sønn og elleve år gamle datter tidligere denne måneden. Familien overlevde turen, men videoen av de tre som krysser «Dødens korridor» på i fjellmassivet skapte raseri i USA.

Mont Blanc var lenge kjent som europas høyeste fjell, med sine 4810 meter. Av geopolitiske årsaker har fjellet Elbrus nå tittelen som europas høyeste fjell. Elbrus, som rager 5621 meter over havet, ligger i det vestlige Kaukasus i Russland, nær grensen til Georgia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer