Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

New York

Fem knivstukket under hanukka-feiring

Fem personer ble knivstukket under en hanukka-feiring i en rabbiners bolig i New York lørdag kveld. En person ble seinere pågrepet av politiet.

SKYTING: Lokalt politi bekrefter at fem personer ble fraktet til sykehus for behandling etter knivstikking i Monsey i New York lørdag kveld. Foto: Reuters/Eduardo Munoz
SKYTING: Lokalt politi bekrefter at fem personer ble fraktet til sykehus for behandling etter knivstikking i Monsey i New York lørdag kveld. Foto: Reuters/Eduardo Munoz Vis mer

Fem personer ble knivstukket under en hanukka-feiring i en rabbiners bolig i New York lørdag kveld. En person ble seinere pågrepet av politiet.

Gjerningsmannen tok seg inn i rabbinerens bolig der flere titalls personer var samlet for å tenne hanukka-lys like før klokka 22 lørdag kveld i Monsey, en småby nord for New York City.

- Jeg ba for livet mitt. Han begynte å angripe folk umiddelbart etter at han kom inn døra. Vi hadde ikke mulighet til å reagere i det hele tatt. Vi så at han trakk fram en kniv fra en slire. Den var på størrelse med et kosteskaft, sier Aron Kohn, som var blant gjestene i rabbinerens bolig.

Fem personer ble påført stikkskader. Angriperen forsvant deretter ut igjen og forsøkte å ta seg inn i synagogen som ligger i nabobygningen.

Men folk i synagogen hørte skrik fra rabbinerens bolig og låste synagogens dør av frykt. Dermed klarte ikke angriperen å ta seg inn, ifølge Kohn.

Pågripelse

Noen timer etter knivstikkingen uttalte politisjef Brad Weidel i Ramapo at politiet hadde funnet et kjøretøy som den mistenkte angriperen hadde stukket av fra åstedet med. Natt til søndag opplyste politiet at en mistenkt person var blitt pågrepet i Harlem i New York City, skriver The New York Times.

Politiet har ikke gått ut med identiteten på den pågrepne mannen. Motivet for ugjerningen er ukjent. New York-guvernør Andrew Cuomo har beordret delstatspolitiets hatkrimgruppe til å etterforske saken.

Flere angrep

Lørdagens angrep var det siste i en rekke som er blitt rettet mot jøder i New York-regionen den siste tida. Bare i New York City mottok politiet denne uka minst seks meldinger om angrep som ser ut til å være knyttet til jødehat, og åtte angrep siden 13. desember.

New York Citys ordfører Bill de Blasio sa fredag at politiet skal øke sin tilstedeværelse i bydeler der det bor mange jøder.

Tre mennesker ble 10. desember drept i et skyteangrep inne i en jødisk matbutikk i Jersey City. En person og to politifolk ble såret. Like før angrepet ble en politimann skutt og drept på et gravsted like i nærheten. De to antatte gjerningsmennene ble begge skutt og drept av politi.