New York

Fem knivstukket under hanukka-feiring

Fem personer ble knivstukket under en hanukka-feiring i en rabbiners bolig i New York lørdag kveld. En person ble seinere pågrepet av politiet.

SKYTING: Lokalt politi bekrefter at fem personer ble fraktet til sykehus for behandling etter knivstikking i Monsey i New York lørdag kveld. Foto: Reuters/Eduardo Munoz
SKYTING: Lokalt politi bekrefter at fem personer ble fraktet til sykehus for behandling etter knivstikking i Monsey i New York lørdag kveld. Foto: Reuters/Eduardo Munoz Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fem personer ble knivstukket under en hanukka-feiring i en rabbiners bolig i New York lørdag kveld. En person ble seinere pågrepet av politiet.

Gjerningsmannen tok seg inn i rabbinerens bolig der flere titalls personer var samlet for å tenne hanukka-lys like før klokka 22 lørdag kveld i Monsey, en småby nord for New York City.

- Jeg ba for livet mitt. Han begynte å angripe folk umiddelbart etter at han kom inn døra. Vi hadde ikke mulighet til å reagere i det hele tatt. Vi så at han trakk fram en kniv fra en slire. Den var på størrelse med et kosteskaft, sier Aron Kohn, som var blant gjestene i rabbinerens bolig.

Fem personer ble påført stikkskader. Angriperen forsvant deretter ut igjen og forsøkte å ta seg inn i synagogen som ligger i nabobygningen.

Men folk i synagogen hørte skrik fra rabbinerens bolig og låste synagogens dør av frykt. Dermed klarte ikke angriperen å ta seg inn, ifølge Kohn.

Pågripelse

Noen timer etter knivstikkingen uttalte politisjef Brad Weidel i Ramapo at politiet hadde funnet et kjøretøy som den mistenkte angriperen hadde stukket av fra åstedet med. Natt til søndag opplyste politiet at en mistenkt person var blitt pågrepet i Harlem i New York City, skriver The New York Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer