OPPRETTER ELITEMOTTAK: Etablering av særskilte integreringsmottak var et av de viktigste tiltakene i integreringsmeldingen som regjeringen og Sylvi Listhaug la fram i mai i år.  Foto: Endre Vellene / Dagbladet
OPPRETTER ELITEMOTTAK: Etablering av særskilte integreringsmottak var et av de viktigste tiltakene i integreringsmeldingen som regjeringen og Sylvi Listhaug la fram i mai i år.  Foto: Endre Vellene / DagbladetVis mer

Sylvi Listhaugs integreringsmottak:

Fem kommuner får elitemottak

Regjeringen vil opprette integreringsmottak for flyktninger og asylsøkere i Bodø, Steinkjer, Kristiansand, Larvik og Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kunngjorde innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) onsdag.

Etablering av særskilte integreringsmottak var et av de viktigste tiltakene i integreringsmeldingen som regjeringen la fram i mai i år. Mottakene skal sørge for at innvandrere med fluktbakgrunn kommer raskt i arbeid og blir en del av lokalsamfunnet.

I meldingen har regjeringen satt av 5,4 millioner til elitemottakene. Nå er det altså klart hvilke kommuner som får slike mottak.

Et tverrpolitisk utvalg bestående av politikere fra opposisjonen og forskere har tidligere advart mot egne integreringsmottak.

(NTB)