Fem kvinner nær drept av metanol

Fem kvinner, den eldste 70 år, var nær ved å dø etter at de drakk metanolsprit. Nå skal de vitne i saken der tre menn er tiltalt for giftmord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frode Hansen

Tre menn fra Østfold er nå tiltalt for å ha solgt metanolholdig sprit. To menn døde i september 2002. Seks personer ble livstruende syke. Saken går for Moss tingrett 24. januar. Mennene nekter straffskyld for giftmord, som har en strafferamme på 21 års fengsel.

Fem kvinner - en mann

De fem kvinnene er sg fra Østfold. Ifølge tiltalebeslutningen ville de ikke ha overlevd uten dialyse og medisinsk behandling.

Advokat John Christian Elden representerer 47-åringen som er utpekt som hovedmann. Elden mener norske myndigheter må forsøke å få utlevert en portugisisk statsborger i forbindelse med saken. Han er pågrepet i Portugal og utpekt som hovedmannen bak metanolspriten som ble smuglet gjennom Europa til Norge.

-   Ut fra det jeg har lest om min klients rolle i media, vil jeg ikke akseptere en sak uten at portugiseren enten sitter på norsk tiltalebenk eller at det blir tatt bevisopptak i Portugal, der norske forsvarere er til stede, sier Elden.

En historisk tiltale

Dødsspriten har kostet 14 nordmenn livet. Rundt 250 personer er siktet i den svært omfattende etterforskningen. Noen siktelser er frafalt, andre er avgjort i retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer