Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem kvinner skutt og drept i klesbutikk

- Et mislykket ran, sier politiet i Chicago.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fem kvinner er bekreftet drept etter et skuddrama i en klesbutikk i et kjøpesenter  i Chicago-forstaden Tinley Park i 10.45-tida lokal tid, lørdag.

Identiteten til de drepte var ikke kjent natt til søndag. De fem ofrene er ifølge Chicago Tribune mellom 22 og 37 år gamle. Fire er fra Chicago-området og en fra nabostaten Indiana.

Verken politiet eller butikken vil foreløpig opplyse om de drepte var kunder eller ansatte på jobb.

Politiet jaktet lørdag kveld lokal tid en drapsmann som forsvant fra stedet etter at han hadde skutt mot de fem kvinnene inne i butikken, melder nyhetsbyrået AP.

Omstendighetene rundt skytedramaet er foreløpig ukjent. Massedrapet skjedde i en Lane Bryant-butikk, en kjede som selger moteklær for kvinner i store størrelser.

Politiet som rykket ut til stede da et vitne ringte nødtelefonen 911, ble møtt av gruoppvekkende scener i klesbutikken. Gjerningsmannen hadde da stukket fra åstedet.

- Vi vet ikke hva motivet er. Alle butikkene på senteret ble umiddelbart gjennomsøkt og et helikopter bisto på utsiden, så alt tyder på at gjerningspersonen er forsvunnet, sa talsmann T.J. Grady i Chicago-politiet på en pressekonferanse lørdag kveld.

I natt karakteriserer politiets talsmann skytetragedien som «et mislykket ran».

Foto: AP
Foto: AP Vis mer

Det  var flere personer i butikken enn de fem som ble drept.

Selena Kujawa var i butikken sammen med sin fem år gamle sønn. De var innesperret  i en time.

- Jeg var så redd at jeg glemte å tenke, forteller hun til AP.

Store politistyrker jakter nå på en svart mann som skal ha vært kledd i en svart vinterfrakk, svarte jeans og en svart cap da han startet skytingen.

Lørdagens massaskre utenfor Chicago er den siste i en serie av massedrap som har skjedd på amerikanske kjøpesentre de siste årene.

I desember i fjor gikk en 19-åring inn i et butikksenter i Omaha i Nebraska og skjøt og drepte åtte ansatte og kunder før han tok sitt eget liv. Personlige problemer utløste den tragedien.

image: Fem kvinner skutt og drept i klesbutikk
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media