Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem lastebiler og én personbil har kollidert i Lærdal

To personer skal være skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vet du noe om denne saken? Tips oss på 2400 0000, e-post: 2400@db.no

(Dagbladet): Fem lastebiler og én personbil har kollidert på E16 ved Jutlamannen i Lærdal. Flere ambulanser, luftambulanse og redningshelikopter er på vei.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 1.55 fredag. Ifølge Vest politidistrikt skal to personer være skadd, men skadeomfanget er ikke kjent. Det er fortsatt ikke klart hvor mange personer som har vært involvert i ulykken.

- Vegtrafikksentralen har sendt strøbil til området. 3 bergingsbiler fra Lærdal er varslet. Ikke noe farlig gods med på lastebilene, skriver politiet på Twitter.

Helse Førde meldte på Twitter at fem ambulanser, lege, luftambulanse og redningshelikopter er på vei til stedet.

- Alle er ute av kjøretøyene. Ennå ukjent antall involverte, skriver politiet.

Ulykken skjedde ved Seltatunnelen, som nå er skadd. Det har ikke vært flyvær for luftambulansen så langt, opplyser politiet.

Like over klokka 3 skriver politiet at én person er alvorlig skadd. Det er for øvrig ukjent hvilke skader vedkommende har. Ei time seinere opplyser de om at det dreier seg om en 45 år gammel mann.

- Han befant seg i personbilen, mens den andre skadde befant seg i ett av vogntogene, opplyser politiet og legger til at begge ble fraktet til sykehuset i Førde.

De har en teori om at et vogntog har sklidd på det glatte føret, og at kjøretøyene bak har kollidert med vogntoget.

Politiet antar å ha ryddet veien i 5-tida.

- Ulykkesstedet er blitt strødd, og to vogntog er fjernet. Vegen er fremdeles stengt, og det vil gå litt tid før vegen åpnes, oppdaterer politiet klokka 5.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!