Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem leger frikjent

Fem av legene i den såkalte Diprivan-saken ble i dag frikjent av Oslo Byrett. De fire andre har ikke fått medhold i at kritikken mot dem var urett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ni legene ved Sentralsykehuset i Østfold i Fredrikstad fikk advarsler og tilrettevisninger fra Statens helsetilsyn etter at de hadde behandlet to barn med narkosemiddelet Diprivan i 1991. Barna, ei jente på 1 år og en gutt på 2 1/2 år, døde på sykehuset.

Advarsler

Advokat Falch hevdet i retten at virkningene av Diprivan ikke var dokumentert godt nok til å sette i gang med rutinemessig bruk av middelet som langtidsbedøvelse for barn. Han viste til at det var gitt advarsler om bruk av middelet på barn under tre år.

Rettsvesenet har tidligere kommet fram til at det ikke var noen årsakssammenheng mellom bruken av Diprivan og barnas død. Foreldrene har heller ikke nådd fram med erstatningskrav overfor legene.

Vurderer anke

Falch understreker at Oslo byrett i sin dom har gitt Helsetilsynet medhold i at det var feil å bruke Diprivan, og at overvåkingen var for dårlig.

- Oslo byrett har imidlertid lagt stor vekt på den enkelte leges selvstendige ansvar. Vi tar Oslo byretts dom til etterretning og vil vurdere om denne er til å leve med, sier Falch.

Han opplyser at ankespørsmålet vil bli vurdert på vanlig måte.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media