Fem litauere innbruddstatt i Ringebu

Slo politiet til blods da de ble oppdaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet mener de har pågrepet alle personene som sto bak innbruddet i en slakterbutikk i Ringebu utenfor Lillehammer i natt.

Ved 16.30 tiden i ettermiddag ble tre menn observert av publikum midt i sentrum.

- Vi fikk raskt tips og to politimenn løp ut og pågrep alle tre. Ingen av dem gjorde motstand, sier lensmann Jan Erik Rundsveen til GD.

Da politiet rykket ut på ranet i natt pågrep de en av person, men de hadde lite å stille opp med da fire andre ranere gikk til angrep og de to polititjenestemennene til blods.

- Vi tror de ønsket å redde kameraten sin, sier Rundsveen til Dagbladet.no.

Da politiet endelig fikk kontroll over den pågrepne stakk de fire andre av. En av dem ble pågrepet kort tid etterpå.

De tre siste var på frifot i flere timer og det ble jaktet med blant annet helikoptre med varmesøkende kamera etter gjerningsmennene. I ettermiddag ble de altså tatt.

I morgen starter de formelle avhørene av de pågrepne mennene som alle er fra Litauen og i alderen 25 til 30 år.

FEM TATT: Her bringes en av de to som ble arrestert tidligere i dag til Lillehammer i forbindelse med innbruddet i Ringebu. Foto: Silje Rindal/gd.no
FEM TATT: Her bringes en av de to som ble arrestert tidligere i dag til Lillehammer i forbindelse med innbruddet i Ringebu. Foto: Silje Rindal/gd.no Vis mer

- Vi har pratet med mennene på engelsk, men det har ikke kommet så mye ut av disse samtalene foreløpig. De er nå fraktet til Lillehammer hvor de vil bli sittende i natt, sier Rundsveen.

Han sier politiet jobber med å finne ut hva slags tilknytning mennene har til Norge og hvorfor de slo til mot pølsemakeriet i Ringebu i natt.

De to voldsutsatte polititjenestemennene har det bra etter episoden.

- En av dem får nok en saftig blåveis og noen skrubbsår, men begge to har det bra. Men det var en utrivelig hendelse for dem. Dette skjer ikke til daglig, sier lensmannen.

Alle de politiet mener var involvert er siktet for innbruddet og vold mot offentlig tjenestemenn.