Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem lottovinnere vant over 3 millioner

Aldri før har så mange blitt lottomillionærer på ett år.

Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: I 22.30-tida har Norsk Tipping fått varslet alle vinnerne unntatt én - en kvinne fra Vest-Agder.

Fem personer ble millionærer etter den siste lottotrekningen i 2017. Til sammen har 284 mennesker blitt lottomillionærer i løpet av året.

Trekningsredaktør Atle Onsrud Jensen har foreløpig ikke nådd fram til lørdagens vinnere, men kan opplyse at 284 lottomillionærer i løpet av ett og samme år er ny rekord.

- Aldri har så mange vunnet et sjusifret beløp på lotto i løpet av samme år, sier Jensen til NTB.

Lotto-maskinen på Hamar avsluttet 2017 med å blande sammen denne vinnerrekka lørdag 30. desember: 6-8-13-18-22-25-30. Tilleggstallet ble 31.

Fem rekker gikk inn med sju rette, og eierne av dem kan hver vente seg en premie på 3 181 620 kroner. To av dem er fra Buskerud, mens de tre andre er fra Telemark, Vest-Agder og Rogaland.

Forklaringen bak det høye antallet lottovinnere i år er enkel, ifølge Jensen.

- Vi har noen ekstra trekninger som kalles superlotto. Her er det en pengepott som øker og øker, og i år ar vi gjort det sånn at det antallet millioner som samles opp deles ut til det samme antallet personer. Før var dette tilfeldig, men i år har vi jo 150 vinnere bare der, sier han.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!