KRIMTEKNIKERE: Krimteknikere jobbet på stedet hvor drapsvåpenet ble funnet. Foto: FRANK KARLSEN
KRIMTEKNIKERE: Krimteknikere jobbet på stedet hvor drapsvåpenet ble funnet. Foto: FRANK KARLSENVis mer

Fem måneder etter at Shazad Aslam (40) ble drept på Lindeberg, er fortsatt ingen pågrepet

Lindeberg-saken er det eneste uløste drapet i 2015.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norsk politi har i 2015 startet etterforskning av 14 drap. Politiet har siktet og pågrepet den antatte gjerningspersonen i 13 av sakene.

Den eneste uløste saken er Lindeberg-drapet, hvor den 40 år gamle familiefaren Shazad Aslam ble skutt og drept natt til lørdag 11. april i år.

Grete Lien Metlid, politiinspektør i Oslo politidistrikt, sier de har tro på at også denne saken vil bli oppklart.

SKUTT OG DREPT: Shazad Aslam ble skutt på parkeringsplassen utenfor lavblokka der han bodde. Foto: HALVOR SOLHJEM NJERVE
SKUTT OG DREPT: Shazad Aslam ble skutt på parkeringsplassen utenfor lavblokka der han bodde. Foto: HALVOR SOLHJEM NJERVE Vis mer

- Vi har ikke lagt bort eller gitt opp saken på noen måte. Vi har fortsatt tro på at etterforskningen skal gi resultater, og vi famler ikke i blinde, sier Metlid.

- Tror saken blir løst Politiet jobber med flere konkrete spor, men Metlid sier samtidig at de ikke ser for seg noe snarlig gjennombrudd i saken.

- Det kan kanskje se ut som fra utsida at etterforskningen har stoppet opp, men den har ikke det. Dette er den drapssaken i Oslo i år som er uløst, og etterforskningen vil pågå for fullt utover høsten og ha en helt egen prioritet, og jeg har tro at saken blir løst, sier Metlid.

Hun vil ikke kommentere politiets teorier i saken.

- Familiens håp svinner - Det har vært en veldig tøff periode for hele familien. Vi lurer på hva som egentlig har skjedd, og har ingen anelse om hva foranledningen til drapet kan være, sier en talsperson for Aslams familie til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DREPT: Shazad Aslam. Foto: PRIVAT
DREPT: Shazad Aslam. Foto: PRIVAT Vis mer

Familiens bistandsadvokat Harald Stabell sier det er tøft for de etterlatte at det ikke er tatt noen for drapet.

- Familien håper at politiet klarer å finne fram til gjerningspersonen. Men det har gått lang tid, og det er klart at håpet deres svinner for hver uke som går, sier Stabell til Dagbladet.

Advokaten sier familien har vært i møter med politiet.

RETT VED ÅSTEDET: Omtrent 50 meter fra åstedet fant politiet lørdag morgen et våpen. Det blir nå undersøkt av kriminalteknikere. Foto: SINDRE GRANLY MELDALEN
RETT VED ÅSTEDET: Omtrent 50 meter fra åstedet fant politiet lørdag morgen et våpen. Det blir nå undersøkt av kriminalteknikere. Foto: SINDRE GRANLY MELDALEN Vis mer

- De har blitt fortalt at politiet har trykk på saken og at de etterforsker så godt de kan, og de har tillit til at politiet gjør en god jobb, sier Stabell.

Sentrale beslag Aslam ble skutt og drept utenfor sitt eget hjem, en lavblokk rett ved Lindeberg sentrum i Oslo. Gjerningsmannen sto og ventet da mannen kom hjem fra et familieselskap.

Mannen løp fra stedet og kastet fra seg drapsvåpenet, en halvautomatisk pistol, en Intratec Scorpion kaliber 22, med påmontert lyddemper og høykapasitetsmagasin, ved en gangvei ved siden av blokka.

Ifølge VG er siste observasjon av mannen ved en container rett nedenfor våpenfunnstedet, om lag 100—150 meter fra åstedet.

På åstedet fant også politiet en ryggsekk, som politiet mener tilhørte gjerningsmannen. Metlid sier våpenet og ryggsekken er sentrale beslag i saken.

Offeret dømt for drapsforsøk Aslam ble selv i 1997 dømt for tre drapsforsøk begått i løpet av mindre enn fire timer, men politiet har foreløpig ikke ønsket å si om det kan ha sammenheng med drapet.

Aslam var aldri i politiets søkelys etter at han ble løslatt. I stedet fikk han seg jobb som T-banefører, stiftet familie og fikk tre barn, og har blitt beskrevet av venner og slektninger som en snill og rolig mann.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram