Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem måneders fengsel for overgrep mot 14-åring

En mann i 20-årene er dømt til fem måneders fengsel for seksuell omgang med en 14 år gammel jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to møttes på nettet i 2012, da mannen var 22 år gammel og jenta var 14, melder NRK.

Etter flere måneder med nesten daglig kontakt via nettet, møttes de og endte opp med å ha sex i mannens leilighet. De møttes flere ganger og hadde samleie ved flere anledninger. I 2013 ble kontakten brutt, fordi jenta mente mannen var for gammel.

To år senere, i juni 2015, ble saken meldt til politiet etter at jenta fortalte om den til behandlingsapparatet i barne- og ungdomspsykiatrien.

Hun skal ha hatt en vanskelig barndom, men retten legger til grunn at problemene hun har i dag, ikke skyldes den seksuelle omgangen med mannen som nå er dømt.

Retten finner det straffeskjerpende at mannen hadde seksuell omgang med jenta selv om han visste at hun var under 16. Til tross for det som beskrives som et slags vennskapsforhold, mener retten at hendelsene hadde et visst preg av utnyttelse.

Den dømte får strafferabatt etter at han tilsto i det første møtet med politiet. I tillegg til fengselsstraffen, er han dømt til å betale 50.000 kroner i oppreisning til jenta.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart