Fem meid ned

MELHUS (Dagbladet): Fem ungdommer ble påkjørt da de i går kveld gikk langs en bekmørk veistrekning på Øysand i Melhus kommune. En person ble drept og to alvorlig skadd i ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ved 19.30-tida en Toyota Hiclass kom kjørende langs Europavei 39 i retning Orkanger. Like ved Brekke Industrier kjørte bilen inn i de fem ungdommene som gikk langs veien.

Alle de sju involverte ble fraktet med ambulanse til Regionsykehuset i Trondheim.

Ukjent årsak

En av ungdommene mistet livet og to ble skadd - en alvorlig, de tre øvrige fikk ikke fysiske skader. Alle er i 20-årene.

Bilføreren, som er mellom 25 og 30 år, kom fra ulykken uten fysiske skader, men en passasjer i 18-årsalderen ble alvorlig skadd.

Ifølge politiet fikk de to skadde flere bruddskader, men det skal ikke være fare for livet til noen av dem.

- Det er ennå altfor tidlig å si noe om årsaken til påkjørselen, men det var svært mørkt på den aktuelle veistrekningen, sier lensmannsførstebetjent Knut Rostad til Dagbladet.
Det finnes ikke noen belysning på denne strekningen, og det regnet da ulykken skjedde. Fartsgrensen på stedet er 80 km/t.

Politiet vet foreløpig ikke om ungdommene brukte refleks, og det er for tidlig å si noe om hvordan og hvorfor de gikk langs veien.

- Vi kjenner heller ikke bilens fart og kjøremønster, men bilen stoppet med en gang etter påkjørselen, sier lensmannsførstebetjent Rostad.

Ikke promille-mistanke

Det foreligger ingen mistanke om promillekjøring, men det vil bli tatt en rutinemessig promillekontroll av bilføreren.

Politiet foretok i går kveld en åstedsundersøkelse, men de tekniske undersøkelsene av bilen og avhør av vitner og involverte vil ikke bli påbegynt før i dag.

Det var en annen kollisjon på denne strekningen for ett år siden. Da døde en person, men Rostad vil ikke si at veien er spesielt ulykkesutsatt.