- TRUET AV BERUSEDE MENN:  Nyhetsbyrået PTI melder at fem indiske menn i 25-årsalderen er arrestert etter å ha truet en norsk kvinne på en busstur i dag. Det er bare dager siden en sveitsisk turist ble gjengvoldtatt i landet, og Storbritannia råder nå kvinnelige borgere på besøk i landet om å være forsiktige. Bildet viser hotellet der en britisk kvinne hoppet ut fra tredjeetasje for å rømme fra en mann som forsøkte å forgripe seg på henne.  Foto:  AP Photo/Pawan Sharma)
- TRUET AV BERUSEDE MENN: Nyhetsbyrået PTI melder at fem indiske menn i 25-årsalderen er arrestert etter å ha truet en norsk kvinne på en busstur i dag. Det er bare dager siden en sveitsisk turist ble gjengvoldtatt i landet, og Storbritannia råder nå kvinnelige borgere på besøk i landet om å være forsiktige. Bildet viser hotellet der en britisk kvinne hoppet ut fra tredjeetasje for å rømme fra en mann som forsøkte å forgripe seg på henne. Foto: AP Photo/Pawan Sharma)Vis mer

Fem menn arrestert etter å ha truet norsk kvinne på busstur i India

Truet deretter bussjåføren som forsøkte å gripe inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Episoden skal ha skjedd under en busstur gjennom Nizamabad-distriktet sentralt i landet.

De fem mennene, alle i 25-årsalderen, skal ifølge nyhetsbyrået PTI ha vært berusede.

Da bussjåføren og andre passasjerer forsøkte å gripe inn, skal de ha blitt truet av mennene.

Kjørte rett til politiet Deretter valgte bussjåføren å kjøre til politiet i Dichpally, der han anmeldte mennene. De fem ble pågrepet på stedet og siktet for ordensforstyrrelse, trusler og usømmelig atferd overfor kvinnen.

Kommunikasjonsrådgiver ved Utenriksdepartementet Kjetil Elsebutangen har ingen informasjon om hendelsen, men sier at de har sendt en henvendelse til ambassen i New Delhi.

Samtidig melder indiske NDTV at en britisk kvinne (30) har havnet på sykehus etter at hun så seg nødt til å hoppe fra hotellbalkongen sin for å unngå en seksuell overgriper. Episoden skjedde i Agra.

Hotelleieren har blitt arrestert av politiet i etterkant av hendelsen. På morgenen skal han ha tilbud den kvinnelige turisten en massasje på rommet hennes, før han forsøkte å forgripe seg på henne.

Ber kvinner være forsiktige Kvinnen pådro seg en hodeskade og bruddskader i begge beina.

Nettstedet skriver videre at Storbritannia tidligere i dag gikk ut med justerte råd til sine borgere på reise i India. Med henvisning til den brutale gjenvoldtekten av en sveitsisk turist på lørdag, oppfordres kvinnene til å være varsomme.

Sammen med mannen var hun på sykkelferie i Madhya Pradesh, da overgrepsmennene slo til. Ektemannen ble banket og bundet fast, før mennene voldtok kvinnen foran ham etter tur.

Deretter stjal de verdisaker.

Utenriksdepartementet i Sveits gikk i etterkant ut og krevde en rask og grundig etterforskning av indiske myndigheter. Og på søndag, dagen etter gjengvoldtekten, ble fem menn pågrepet av politiet for ugjerningen. I avhør skal de ha innrømmet voldtekten.

Ifølge National Crime Records Bureau voldtas en kvinne hvert 20. minutt i India. Politiet anslår at bare fire av ti voldtekter blir anmeldt, mye på grunn av at ofrene er redd for reaksjonene fra sine familier og sitt nærmiljø.