Fem menn fra Rogaland kriger for IS og al-Qaida

PST mener at minst 80 personer har reist fra Norge for å slutte seg til grupper som kjemper i Syria og Irak. Fem av dem har reist fra Rogaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PST i Stavanger opplyser til Stavanger Aftenblad at alle de fem mennene var utenlandske statsborgere som var bosatt i ulike rogalandskommuner. De er mellom 25 og 35 år, og den siste av dem har reist i løpet av det siste halvåret.

Alle fem antas å ha knyttet seg til Den islamske stat (IS) eller den al-Qaida-tilknyttede organisasjonen Jabhat al-Nusra i Syria eller Irak.

- Det er jo mørketall her, men vi antar at det nå er om lag fem personer som har reist. Det bygger vi på identifisering av noen som med stor sannsynlighet er der nede. Samtidig er det en del personer vi ikke klarer å få identifisert, sier PST-leder Stig Ledaal i Rogaland politidistrikt til avisen.

- De kommer fra ulike deler av verden og er kommet til Norge i voksen alder, sier Ledaal og legger til at de tilsynelatende er blitt radikalisert nokså uavhengig av hverandre og at de ikke tilhører ett felles miljø. (NTB)