TIL SYKEHUS: Den sveitsiske kvinnen ble innlagt på sykehus etter angrepet, men ble skrevet ut i går. Her blir hun ført inn til et sykehus i Gwalior, der hun skulle bli undersøkt av leger. Foto: AP Photo/NTBScanpix
TIL SYKEHUS: Den sveitsiske kvinnen ble innlagt på sykehus etter angrepet, men ble skrevet ut i går. Her blir hun ført inn til et sykehus i Gwalior, der hun skulle bli undersøkt av leger. Foto: AP Photo/NTBScanpixVis mer

Fem menn innrømmer å ha gjengvoldtatt sveitsisk sykkelturist i India

- De mistenkte kjørte forbi da paret holdt på å slå leir, og så muligheten for å angripe og voldta kvinnen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En sveitsisk kvinne ble voldtatt og hennes ektemann ble overfalt i India fredag kveld. Nå har fem lokale menn innrømmet å stå bak gruppvoldtekten, ifølge Sky News.

Den sveitsiske kvinnen (39) var på sykkelferie med sin mann da de fredag kveld valgte å sette opp teltet sitt i delstaten Madhya Pradesh. Det var her de ble angrepet.

En lokal politimann forklarer at ektemannen ble banket med stokker og bundet fast. Kvinnen ble voldtatt av mennene etter tur, mens mannen måtte se på.

Politiet jakter Paret ble også frastjålet både penger og mobiltelefoner.

Etterforskerne sier at opp til åtte menn kan ha utført angrepet.

- Vi har arrestert fem menn, og de har innrømmet å ha gjengvoldtatt kvinnen og angrepet mannen, sier M. S. Dhodee ved det lokale politiet til nyhetsbyrået AFP.

Politiet jakter nå på den sjette mistenkte i saken.

De mistenkte mennene bor i en landsby nær skogsområdet der ekteparet skulle slå leir. Turistene var på vei til det populære turiststedet Agra, nord i India.

- De mistenkte kjørte forbi da paret holdt på å slå leir, og så muligheten for å angripe og voldta kvinnen, sier Dhodee.

Redd for skammen Kvinnen ble behandlet på et sykehus etter angrepet, men ble skrevet ut i går. Paret skal fremdeles befinne seg i India.

Den sveitsiske ambassaden bekreftet at de har vært i kontakt med de lokale myndighetene i Madhya Pradesh, og oppfordret dem til å finne gjerningsmennene så fort som mulig.

Ifølge National Crime Records Bureau voldtas en kvinne hvert 20. minutt i India. Politiet anslår at bare fire av ti voldtekter blir anmeldt, mye på grunn av at ofrene er redd for reaksjonene fra sine familier og sitt nærmiljø.

 

SLO OPP TELT: Politiet forteller at paret slo opp teltet sitt her da overfallsmennene kom forbi. Foto: AFP PHOTO/ STR/ FILES/NTBScanpix
SLO OPP TELT: Politiet forteller at paret slo opp teltet sitt her da overfallsmennene kom forbi. Foto: AFP PHOTO/ STR/ FILES/NTBScanpix Vis mer