<strong>ÅSTEDET:</strong> Huset i Kongsberg hvor den angivelige voldtekten skal ha skjedd, er sperret av for tekniske undersøkelser. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ÅSTEDET: Huset i Kongsberg hvor den angivelige voldtekten skal ha skjedd, er sperret av for tekniske undersøkelser. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Fem menn siktet etter voldtekt i natt. - Mer enn én gjerningsmann, men ikke gruppevoldtekt

Avhørt i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONGSBERG/OSLO (Dagbladet): Politiet er sparsommelige med opplysninger om saken der en ung kvinne i natt skal ha blitt voldtatt på Kongsberg. Fem menn, alle av utenlandsk opprinnelse, er pågrepet og siktet i saken.

Morten Ole Pedersen, kriminalsjef ved Kongsberg politistasjon, er tilbakeholden med opplysninger. Han betegner saken som grov, men avviser at det er snakk om en gruppevoldtekt.

- Det er mer enn én gjerningsmann, sier han til Dagbladet.

På vei hjem

Kvinnen i begynnelsen av 20-åra har forklart at hun var på vei hjem fra byen alene da hun i 04-tida ble dratt inn i et hus i utkanten av sentrum. Der ble hun utsatt for overgrep.

Kriminalsjef Pedersen opplyser at kvinnen ifølge sin forklaring sjelden går alene hjem fra sentrum til hjemmet, som ligger ca. en kilometer fra huset der voldtekten skal ha skjedd.

- Hun prøvde å ta taxi, men det var kø, sier Pedersen.

Bor i huset

Politiet ble varslet kort tid etter overgrepet, og rykket ut til huset, der de pågrep de fem mennene.

- De er alle i 20-åra. Huset er bopel for én eller to av dem, opplyser kriminalsjefen.

<strong>ETTERFORSKNINGSLEDER:</strong> Morten Ole Pedersen, kriminalsjef ved Kongsberg politistasjon, leder voldtektsetterforskningen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ETTERFORSKNINGSLEDER: Morten Ole Pedersen, kriminalsjef ved Kongsberg politistasjon, leder voldtektsetterforskningen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Det er uklart hvor mange av de pågrepne som har deltatt i overgrepet mot kvinnen. De har i dag sittet i avhør, med tolk.

- Fire av dem har ikke bedt om forsvarer, opplyser Pedersen.

Fengsling

Han sier politiet i morgen vil holde fengslingsmøte. Hvor mange av de siktede som blir begjært fengslet, er i ettermiddag ikke klart.

Pedersen vil ikke utdype hvilken nasjonalitet de fem siktede har, eller hvorvidt de er asylsøkere eller ei.

- Det jeg kan si, er at de har lovlig opphold i Norge, sier han.

Kriminalsjefen vil heller ikke si hvordan han ser for seg de fem mennenes ulike roller under overgrepet.

DNA-prøve

Den fornærmede kvinnen er ifølge politiet svært preget av hendelsen, og har tidligere i dag avgitt en foreløpig forklaring. De fem siktede har avgitt DNA-prøve.

- Prøvene vil bli svært viktige, sier politioverbetjent Pedersen.

I ettermiddag er den aktuelle adressen sperret av for tekniske undersøkelser. Politiet har avhørt vitner, men Pedersen sier den taktiske etterforskningen er krevende fordi kvinnen var alene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer