Fem menn siktet etter voldtekt i natt. - Mer enn én gjerningsmann, men ikke gruppevoldtekt

Avhørt i dag.

ÅSTEDET: Huset i Kongsberg hvor den angivelige voldtekten skal ha skjedd, er sperret av for tekniske undersøkelser. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ÅSTEDET: Huset i Kongsberg hvor den angivelige voldtekten skal ha skjedd, er sperret av for tekniske undersøkelser. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONGSBERG/OSLO (Dagbladet): Politiet er sparsommelige med opplysninger om saken der en ung kvinne i natt skal ha blitt voldtatt på Kongsberg. Fem menn, alle av utenlandsk opprinnelse, er pågrepet og siktet i saken.

Morten Ole Pedersen, kriminalsjef ved Kongsberg politistasjon, er tilbakeholden med opplysninger. Han betegner saken som grov, men avviser at det er snakk om en gruppevoldtekt.

- Det er mer enn én gjerningsmann, sier han til Dagbladet.

På vei hjem

Kvinnen i begynnelsen av 20-åra har forklart at hun var på vei hjem fra byen alene da hun i 04-tida ble dratt inn i et hus i utkanten av sentrum. Der ble hun utsatt for overgrep.

Kriminalsjef Pedersen opplyser at kvinnen ifølge sin forklaring sjelden går alene hjem fra sentrum til hjemmet, som ligger ca. en kilometer fra huset der voldtekten skal ha skjedd.

- Hun prøvde å ta taxi, men det var kø, sier Pedersen.

Bor i huset

Politiet ble varslet kort tid etter overgrepet, og rykket ut til huset, der de pågrep de fem mennene.

- De er alle i 20-åra. Huset er bopel for én eller to av dem, opplyser kriminalsjefen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer