Hyttebrann i Nordland

Fem mennesker savnet

En reddet seg ut og fem personer er savnet etter hyttebrann i Andøy kommune.

HYTTEBRANN: Redaktør i Radio Nord Norge, Jitse Jonathan Buitink rykket ut til brannen. Video Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 04.30 i natt fikk politiet i Nordland melding om brann i ei hytte i Risøyhamn i Andøy kommune i Nordland.

- Nødetatene er på stedet nå. Hytta er nedbrent. En person kom seg ut av hytta, og blir tatt hånd om av helse, uttalte operasjonsleder Lars Halvorsen i Nordland politidistrikt til Dagbladet i natt.

Flere personer er savnet etter brannen, skrev politiet litt før klokka 06.30 lørdag morgen.

NEDBRENT: Fem mennesker er savnet etter hyttebrann i Risøyhamn i Andøy kommune i Nordland. Foto: Radio Nord-Norge
NEDBRENT: Fem mennesker er savnet etter hyttebrann i Risøyhamn i Andøy kommune i Nordland. Foto: Radio Nord-Norge Vis mer

Ifølge TV2 er fem personer savnet.

Operasjonsleder Lars Halvorsen sier til Dagbladet at personen som kom seg ut er skadd, men klarte å varsle naboer som fikk ringt nødetatene.

- Svært alvorlig

- Saken fremstår som svært alvorlig, sier han. Han forteller at det foregår søk i terrenget rundt hytta. Politiet er i gang med etterforskning.

Klokka 8.20 bekrefter operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i Nordland politidistrikt overfor Dagbladet at det var seks personer i hytta i går kveld.

Fem av dem er ikke gjort rede for.

- Personen vi har kontroll på er nå på Storkmarknes sykehus, og har politifolk hos seg. Han har det ikke bra. Det er fremdeles brann- og politifolk på branntomta. Det er for tidlig å gå inn, da det er altfor varmt, sier Nilsson.

- Tungt

Politiet vil fortsette å jobbe med søk rundt hytta. Til nå er det ikke funnet spor etter dem som er savnet.

- Jeg har sett en ambulanse kjøre inn på veien som går opp mot hytta, sier redaktør Jitse Buitink i Radio Nord-Norge til Dagbladet.

Han har tatt bilder av brannbil på vei inn i området, men det har ikke vært mulig for andre en nødetatene å komme seg inn til åstedet.

Buitink våknet i morges av uttrykningen, men vet foreløpig ikke mye mer enn det politiet til nå har gjort offentlig kjent.

- De har vært nokså tilbakeholdne med informasjon, sier Buitink.

Han legger ikke skjul på at hyttebrannen preger lokalmiljøet.

- Det er nok en tragedie som rammer oss. Det er tungt, sier Buitink, som kan opplyse om at Sivilforsvaret nå er på vei inn i området.

- Det skal bli søkt med drone, sier han.

Operasjonsleder Nilsson bekrefter at det søkes med drone.

Kripos-bistand

- Dronen har allerede vært ei runde, og er på tur inn på nytt i bedre lysforhold. Vi søker etter folk og spor, og dronen dokumenterer området fra lufta, sier Nilsson til Dagbladet.

Operasjonslederen sier politiet har anmodet Kripos om bistand i brannetterforskningen.

Nilsson kan også fortelle at det ikke finnes kriminaltekninsk kompetanse i nærområdet.

- To teknikere har startet på ferden fra Bodø, sier Nilsson.

Det innebærer en fire, fem timers reise, da det er to timer å kjøre til fergeleiet i Lødingen og ytterligere et par timers kjøring etter fergeturen.

- Dette innebærer ikke dramatikk i denne saken, da branntomta fremdeles er for varm å gå inn i. Værforholdene er også på vår side, i og med at vi ikke har snø som laver ned, sier Nilsson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer