Fem meter lang hvithai på vei mot ferieby

Ønskes velkommen av fansen.

MOT KYSTEN: Mary Lee befinner seg i skrivende stund på vei mot ferie- og gamblingbyen Atlantic City. Grafikk: Ocearch
MOT KYSTEN: Mary Lee befinner seg i skrivende stund på vei mot ferie- og gamblingbyen Atlantic City. Grafikk: Ocearch Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den nærmere fem meter lange og halvannet tonn tunge hvithaien Mary Lee er i skrivende stund på vei mot kysten av den amerikanske delstaten New Jersey, nærmere bestemt ferie- og gamblingbyen Atlantic City, går det fram av forskningsstiftelsen Ocearchs sporingsside.

Mary Lee svømmer rundt med en GPS-sender festet til ryggfinna, etter at hun ble merket av Ocearch i 2012. Senderen gir fra seg et «ping» hver gang den kommer over havoverflata.

Kjendis Hun har siden blitt en kjendis, mye på grunn av at folk kan følge med på hvor hun til enhver tid befinner seg. Hun har også fått sin egen Twitter-konto.

Medier, som radiostasjonen New Jersey 101,5, tar nyheten med begeistring, og merker seg at Mary Lee er tilbake utenfor delstatens kyst etter et halvt år, i tide for den amerikanske morsdagen i går.

Også fansen er begeistret: «Velkommen til Jersey Shore, @MaryLeeShark. Vi er glade for å ha deg tilbake», skriver Jennifer.

Andre er litt mer tilbakeholdne over comebacket: «Kjære deg, du er årsaken til at jeg holder meg unna vannet :)», skriver darren. Lang vandring Den svære rovfisken har vandret 24 000 nautiske mil (44 448 km) siden hun ble merket, og forskerne - og publikum - kan tydelig se det komplekse vandringsmønsteret hennes: Hun har svømt fra Massachusetts til Florida, videre til Long Island, tilbake til Florida - og er nå altså tilbake i New Jersey.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer