Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem meter snøskred over E39 i Sogn og Fjordane

Ingen skal være tatt, men søk er satt i gang.

STORT SKRED: Skredet på E39 ved Hornindalsvatnet er mellom 50-60 meter bredt og over fem meter høyt. Foto: Marte Bjørlo
STORT SKRED: Skredet på E39 ved Hornindalsvatnet er mellom 50-60 meter bredt og over fem meter høyt. Foto: Marte Bjørlo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et fem meter høyt snøskred har gått over E39 ved Hornindalsvatnet i Sogn og Fjordane. Ingen skal være tatt, det ble satt i gang flere søk i snøen.

Vest politidistrikt meldte om skredet ved 7.15-tiden søndag morgen. Det sperrer hele europaveien ved Sætra. Hovedredningssentralen varslet like før klokka 8 at det var startet søk på stedet.

- Dette er stort skred, det er mellom 50 og 60 meter bredt og over 5 meter høyt, Terje Magnussen i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Ingen tatt

Det skal ikke være noen tegn til at noen er tatt av. Det er omkjøring på stedet.

Marte Bjørlo var på vei fra Nordfjordeid til jobb i Stryn da hun plutselig møtte skredet på stedet kalt Skredestranda på E39 ved Hornindalsvatnet.

- Det var litt skummelt. Jeg kom forbi rundt ti på sju, så bare noe stort og hvit der framme. Jeg skjønte ikke hva det var med en gang, sier hun til Dagbladet.

Saken fortsetter under bildet!

BRATT TERRENG: Det er bratte fjellsider på E39 langs Hornindalsvatnet i Sogn og Fjordane. I tillegg har området blitt rammet av mye nedbør det siste døgnet. Foto: Marte Bjørlo
BRATT TERRENG: Det er bratte fjellsider på E39 langs Hornindalsvatnet i Sogn og Fjordane. I tillegg har området blitt rammet av mye nedbør det siste døgnet. Foto: Marte Bjørlo Vis mer

Hun var redd for at noen var tatt i skredet da hun kom, men ingenting tyder så langt på det.

Stenger veien

Anbefalt omkjøring er fylkesvei 60 mellom Byrkjelo og Stryn, eller fylkesvei 651 gjennom Stigedalen.

- Vi har hatt søk med redningshelikopter, og er ferdig med nedre del av skredet. Vi har søkt med redningshunder, og en skredgruppe fra Østra og Volda er på stedet. Vi undersøker fortsatt området, sier Magnussen til BT klokka 08.40.

Det har vært søkt, blant annet med redningshunder, i snømassene uten at noen er funnet.

Søndag formiddag besluttet politiet i samråd med en geolog å holde E 39 stengt forbi hele Hornindalsvatnet inntil videre.

- Det er fare for nye ras i området. Geologen som har vurdert faren for nye ras ser at det er mer snø som henger lenger oppe i fjellet, sier operasjonsleder Magnussen til NTB.

Vegvesenet har satt opp omkjøring på strekningen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!