Fem milliarder til kommunene

Neste år får kommunene 3,75 milliarder i frie inntekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet er kjent med deler av innholdet i neste års statsbudsjett som omhandler bevilgninger til kommunene. 

I tillegg til 3,75 milliarder i frie inntekter, får kommunene 2 milliarder kroner mer i den såkalte rentekompensasjonsordningen.

Det betyr at staten betaler rentene på lån kommunen tar opp for å investere i skolebygg og svømmeanlegg.

Mister en milliard I kommuneproposisjonen fra regjeringen har det ligget forventinger om at kommunene kunne få så mye som seks milliarder kroner. Nå er det klart at kommunen får en milliard mindre.

Bevilgningen er likevel innenfor regjeringens løfte, selv om mange i kommune-Norge gjerne skulle sett at de fikk noe mer.
- Det er viktig å få sagt at regjeringen legger fram et budsjett som er i tråd med det som ble varslet i kommuneproposisjonen. Budsjettet torsdag vil ligge innenfor intervallet som ble varslet, sa kommunalminister Liv Signe Navarsete til NTB forrige uke.

Strammer inn med 2,4 milliarder Regjeringen bruker for første gang over 1.000 milliarder kroner i statsbudsjettet for neste år, melder NRK. Etter det NRK erfarer, øker bruken av oljepenger med 10 milliarder kroner, og statsbudsjettet for 2012 vil være på 1.006 milliarder kroner. Regjeringen legger opp til å bruke 2,4 milliarder oljekroner mindre enn det handlingsregelen tilsier neste år.

<strong>FORSVARE:</strong> Kommunalminister Liv Signe Navarsete måtte forrige ute forsvare neste års budsjett da det ble klart at kommune kan forvente seg én milliard mindre enn forespeila. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORSVARE: Kommunalminister Liv Signe Navarsete måtte forrige ute forsvare neste års budsjett da det ble klart at kommune kan forvente seg én milliard mindre enn forespeila. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer