HANDLET RASKT: Fem menn truet sikkerhetsvaktene på rullebanen før de stakk av med fem millioner dollar (39 millioner kroner journ.anm). Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix
HANDLET RASKT: Fem menn truet sikkerhetsvaktene på rullebanen før de stakk av med fem millioner dollar (39 millioner kroner journ.anm). Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpixVis mer

Fem millioner dollar stjålet fra Lufthansa-fly

En gruppe tyver fikk med seg fem millioner dollar i kontanter da de slo til mot et Lufthansa-fly i Brasil, opplyser politiet.

Gjerningsmennene handlet raskt, og det spektakulære tyveriet var gjennomført i løpet av få minutter søndag kveld. Flyet, som skulle til Sveits, sto på en stor flyplass for transportfly utenfor millionbyen São Paulo.

Tyvene kom seg inn på flyplassområdet i en bil med klistremerker som etterlignet logoen til selskapet som har ansvar for sikkerheten på rullebanen, opplyser det føderale politiet.

Avisen Folha de São Paulo skriver at fem menn truet sikkerhetsvaktene på rullebanen før de stakk av med byttet, som tilsvarer rundt 39 millioner kroner. Ifølge avisen hadde sikkerhetsselskapet Brinks hånd om pengene om bord.

Lufthansa-flyet kom fra en annen flyplass i Brasil og mellomlandet på Viracopos utenfor São Paulo før det skulle fly videre til Zürich.

Så langt er ingen pågrepet etter milliontyveriet.

(NTB)