Fem mindreårige gutter siktet for gruppevoldtekt av ung jente

- En stygg sak, sier kriminalsjef på Romerike.

FEM UNGE GUTTER SIKTET FOR VOLDTEKT:  Kriminalsjef Bjørn Arne Tronier ved Romerike politidistrikt opplyser at fem unge gutter er pågrepet og siktet for voldtekt av en ung jente på Romerike i Akershus. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FEM UNGE GUTTER SIKTET FOR VOLDTEKT: Kriminalsjef Bjørn Arne Tronier ved Romerike politidistrikt opplyser at fem unge gutter er pågrepet og siktet for voldtekt av en ung jente på Romerike i Akershus. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Politiet på Romerike bekrefter at de etterforsker en grov gruppevoldtekt som skal ha skjedd 28. juni.

- Politiet ble tilkalt om kvelden 28. juni, og pågrep fem unge gutter. De er siktet for voldtekt av en ung jente, sier fungerende kriminalsjef i Romerike politidistrikt, Bjørn Arne Tronier, til Dagbladet.

Av hensyn til offeret ber kriminalsjefen om at Dagbladet ikke skriver hvor på Romerike i Akershus voldtekten skal ha skjedd.

Skjedde innendørs
- Det er her snakk om veldig unge mennesker, og vi må verne offeret, sier Tronier.

Han bekrefter at alle de involverte er mindreårige.

- Alle guttene ble avhørt etter pågripelsen, men på grunn av deres unge alder er de ikke fengslet, sier Tronier, som også forteller at gruppevoldtekten skal ha skjedd innendørs i en bolig.

Politiet legger nå store ressurser i å finne ut hva som har skjedd i saken.

- Saken er under betydelig etterforsking. Hvis jeg skal karakterisere den, vil jeg si at det er en stygg sak, sier Tronier.

Veldig unge
Runa Kosberg blir bistandsadvokat for den unge jenta.

- Jeg kan bekrefte at jeg får oppnevnelse for den fornærmede i denne saken. Min klient er sterkt preget av saken, sier Kosberg til Dagbladet.

Hun vil foreløpig ikke gi ytterligere kommentarer.

- Dette er av hensyn til at alle involverte er veldig unge, sier Kosberg.

Ifølge politiet er alle de fem guttene av utenlandsk opprinnelse. Det er sendt underretting til barnevernet for alle de fem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer