Fem minutter i taxi: 25 000,-

NorgesTaxis sjåfører er grundig leie av at takstameteranleggene løper løpsk og viser feil beløp. Natt til i går demonstrerte de mot ledelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fungerer ypperlig

Fredag kveld samlet sjåførene seg utenfor taxisentralen for å markere sin frustrasjon og fortvilelse overfor ledelsen - enda en gang.

Sjåførene ved NorgesTaxi Oslo er lei av å bli skjelt ut av sinte passasjerer, og er nå livredde for å kjøre om nettene.

Grunnen er at taksameterne til NorgesTaxi løper løpsk, og etter gjentatte trusler fra passasjerer frykter sjåførene nå for sine liv. Passasjerer som ser at taksameteret viser 400 kroner etter 100 meters kjøring, blir nemlig ganske hissige.

Blir ikke hørt

Gjentatte klager, både muntlige og skriftlige, til ledelsen i NorgesTaxi, til Oslo kommune og til Samferdselsdepartementet, har ikke ført fram.

Og problemet er langt fra nytt. Allerede i januar i år opplevde en kvinne som ble kjørt fra Oslo sentrum til Ullevålsveien, at kredittkortet hennes ble belastet 23 692 kr!

Fredag ble taxisjåfør Romeo Nasir angrepet og truet i sin egen taxi.

- Plutselig kjente jeg at en passasjer dro til meg i skulderen og brølte «Hva er det du tror for noe?!» Nasir så da at taksameteret hadde hoppet opp på over 400 kroner etter bare noen hundre meter.

- Jeg fikk heldigvis roet ned passasjeren og forklart hva som var galt, men hva hvis vedkommende hadde vært full og mer aggressiv? sier Nasir.

Under markeringen fredag kveld kom en i ledelsen ut til de rundt hundre sjåførene for å roe ned gemyttene. Han sa at taksametersystemet var fikset, men en rask utprøving i to av bilene viste at systemet var like løpsk som før.

- Dataanlegget ble sagt å ha startfaseproblemer i mai 1999. Nå har det gått snart to år, og de samme problemene er der fremdeles, sier drosjeeiernes representant i styret i NorgesTaxi Oslo, Hussain Naqvi.

Fungerer ikke

- Datasystemet fungerer ikke slik vi har blitt lovet. Dataen faller ut i presstida hver helg. Ledelsen bør pakke sammen, og drosjeeierne bør kunne overta sentralen selv. I protest har mange av sjåførene installert egne, trygge betalingssystemer i bilen, og det er ledelsen imot. Men gjør vi det ikke, så går vi konkurs, buldrer han.

- Vi har tatt det opp med NorgesTaxi, men det skjer ikke noe. De har ikke har ikke løftet en lillefinger.

TRUET: Taxisjåfør Romeo Nasir ble fredag angrepet og truet i sin egen taxi, fordi takstameteret hoppet opp på over 400 kroner etter bare noen hundre meter.
PROTEST: Natt til i går demonstrerte over 100 taxisjåfører i NorgesTaxi Oslo mot ledelsen.