Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem Nav-ansatte dømt for økonomisk kriminalitet

Fem ansatte i Nav er siden 2007 dømt for økonomisk kriminalitet. Onsdag starter ankesaken mot en av dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

47-åringen ble i fjor høst dømt til fengsel i ett og et halvt år for flere tilfeller av grovt bedrageri og grov korrupsjon. Ankesaken der korrupsjonsdelen skal behandles, skal onsdag opp i Frostating lagmannsrett, skriver VG.

Arbeids- og velferdsdirektoratet opplyser til avisen at til sammen fem mannlige ansatte, to av dem ansatt i den kommunale delen av Nav, er dømt for kriminelle handlinger i årene 2007 til 2013. Fengselsstraffene varierer fra fem måneder til to år og tre måneder. I saken fra Nord-Trøndelag som starter onsdag, er dommen ennå ikke rettskraftig. Mannen nekter straffskyld for alle forholdene.

- Generelt sett vil nok alle saker om økonomisk kriminalitet påvirke folks tillit. Mange av dem som har behov for våre tjenester, er i en vanskelig livssituasjon. Det er viktig at vi forvalter vårt samfunnsoppdrag på en skikkelig måte, sier fungerende styringsdirektør Anne-Cathrine Brodtkorb i Nav.

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) sier det er helt uakseptabelt at ansatte i Nav begår ulovlige handlinger, men tror ikke de fem sakene er tegn på en ukultur.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media