Fem Nav-ansatte dømt for økonomisk kriminalitet

Fem ansatte i Nav er siden 2007 dømt for økonomisk kriminalitet. Onsdag starter ankesaken mot en av dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

47-åringen ble i fjor høst dømt til fengsel i ett og et halvt år for flere tilfeller av grovt bedrageri og grov korrupsjon. Ankesaken der korrupsjonsdelen skal behandles, skal onsdag opp i Frostating lagmannsrett, skriver VG.

Arbeids- og velferdsdirektoratet opplyser til avisen at til sammen fem mannlige ansatte, to av dem ansatt i den kommunale delen av Nav, er dømt for kriminelle handlinger i årene 2007 til 2013. Fengselsstraffene varierer fra fem måneder til to år og tre måneder. I saken fra Nord-Trøndelag som starter onsdag, er dommen ennå ikke rettskraftig. Mannen nekter straffskyld for alle forholdene.

- Generelt sett vil nok alle saker om økonomisk kriminalitet påvirke folks tillit. Mange av dem som har behov for våre tjenester, er i en vanskelig livssituasjon. Det er viktig at vi forvalter vårt samfunnsoppdrag på en skikkelig måte, sier fungerende styringsdirektør Anne-Cathrine Brodtkorb i Nav.

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) sier det er helt uakseptabelt at ansatte i Nav begår ulovlige handlinger, men tror ikke de fem sakene er tegn på en ukultur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer