Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fem nordmenn døde

Men tallene kan stige. Bare på Sri Lanka døde 70 utenlandske turister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): UD har fått melding om at fem nordmenn er omkommet etter flodbølgene i Sørøst-Asia, opplyser informasjonsrådgiver Cathrine Andersen.

-  Dette har vi fått opplyst  fra familie og nære venner til de døde. Tre omkom i Thailand og to omkom på Sri Lanka. Vi har også fått en rekke ubekreftede dødsmeldinger som vi nå sjekker opp, sier Andersen til Dagbladet.no.

VG meldte mandag at over 100 er savnet i Thailand. Men ifølge Andersen er det et mye høyere antall som norske myndigheter nå forsøker å komme i kontakt med, og understreker at de ikke betraktes som savnede.

- Stadig flere tar kontakt med oss for å fortelle at de er i live. Enten selv, eller via familie hjemme i Norge. Det er bra, sier hun.

Dårlige eller raserte telefonlinjer gjør det vanskelig å komme i kontakt med folk i de katastroferammede områdene.

Ambassadepersonell fra Bankok er nå på plass i Phuket for å opprette et hovedkvarter der. De skal samarbeide tett med de forskjellige registreringssentrene som er opprettet, samt reiseselskapene, fastboende nordmenn, og forsikringsselskapene.

- Ambassaden i Colombo prøver å nå fram til flere områder hvor vi tror det kan være flere nordmenn, opplyser Andersen.

70 døde turister

BÆRER DØDE:  Turistmagneten Phuket i Thailand ble kraftig rammet. Dødstallene i landet har steget til 700. Foto: SCANPIX/AP
BÆRER DØDE: Turistmagneten Phuket i Thailand ble kraftig rammet. Dødstallene i landet har steget til 700. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Minst 70 utenlandske turister omkom da flodbølgen traff Sri Lanka, ifølge turistmyndighetene i landet.

Nasjonaliteten til de døde turistene var tidlig mandag ikke kjent.

Ifølge Sri Lankas turistsjef, Kalai Selvam, er det lite trolig at tallet vil stige ytterligere.

Minst 5.860 personer mistet livet da katastrofen i Sørøst-Asia rammet Sri Lanka. Fremdeles var 1.555 savnet mandag morgen

<B>IDENTIFISERER DØDE: Politiet i Thailand har hengt opp bilder av uidentifiserte lik.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media