Fem nordmenn savnet i India

Tre elever og to lærere fra Sund folkehøgskole i Nord-Trøndelag er savnet i det jordskjelvrammede området i India. Rektor Anders Stenvig har ventet ved telefonen på livstegn i hele natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elevene tilhører én av tre grupper i en u-hjelpsklasse og var trolig i området i nærheten av byen Jaipur. Denne byen er nærmere episenteret for skjelvet enn Ahmadabad der det er meldt om store skader.

- Men ifølge undervisningsplanen skulle elevene ha vært på toget i et område der det ikke er store byer da skjelvet kom. Kommunikasjonssystemet skal ha brutt sammen, og det er ikke meldt om skader på tog eller toglinjer. Dette tar vi som gode tegn, sier rektor Anders Stenvig ved Sund folkehøgskole til Dagbladet.no.

Han er likevel bekymret.

- Ja, det er klart jeg er bekymret. Både lærerne og elevene er godt skolert i å gi tilbakemelding hvis noe slikt skjer. Jeg sitter her ved telefonen og venter på livstegn. Det er å håpe, men det er realistisk å tro at de melder seg i løpet av morgenen, sier Stenvig.

Han opplyser at lærerne og elevene sannsynligvis var sammen, men at han ikke kan være sikker: Lærerne vekslet mellom tre elevgrupper og kan ha vært på vei til eller fra den savnede gruppa. De syv andre elevene i de to andre gruppene har meldt fra om at de var i god behold. Den ene gruppa befant seg i byen Raykot, bare ti mil sør-øst episenteret. 150 mennesker skal ha omkommet i denne byen.

- Samtalen med denne elevgruppa ble svært kort. Det var tydelig at det var lang telefonkø der de ringte fra, sier Stenvig til Dagbladet.no. Han underrettet de pårørende fortløpende i går og holder kontakten med den norske ambassaden i New Dehli.

To uker. To jordskjelv.

Det er andre gang på to uker at elevene fra Sund folkehøgskole har opplevd jordskjelv, skriver TV2.no.

Resten av u-landsklassen var i Guatemala, omtrent 50 mil nord for skjelvet som rammet Mellom-Amerika, for to uker siden. De kom da helskinnet fra det.

- Vi lurer jo litt på hva som forfølger oss. Det har vært et bemerkelsesverdig sammenfall av dramatiske omstendigheter, sier rektor Stenvig til TV2.no.