Fem nordmenn savnet

Kriseteam opprettet i Fosnavåg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det norske forsyningsskipet Bourbon Dolphin har kantret utenfor Shetland. Det er uklart om det er fire eller fem av de 15 besetningsmedlemmer som fortsatt er savnet, og det fryktes at disse er sperret inne i skipet, skriver bbc.com.

10 personer er reddet.

Kantringen skjedde ved 17-tiden lokal tid i ettermiddag. Like etter 2030 i kveld kom det melding om at ti personer er reddet mens fem fortsatt er savnet.

Skipet befinner seg 160 kilometer utenfor Shetland og eies av rederiet Bourbon Offshore Norway.

Talsmannen for Royal Air Force Michael Mulford, sier at Bourbon Dolphin kantret da den var på vei vekk fra en oljerigg, skirver bbc.com

Båten har vært leid ut for å flytte riggen Transocean Rather, og skulle etter planen vært ferdig med oppdraget i morgen, etter det Dagbaldet.no erfarer.

Det var 15 mennesker om bord på det norskregistrerte skipet, skriver AP. Skipet forsyner oljerigger. To helikoptere fra kystvakten er satt inn i redningsarbeidet sammen med to båter.NTB melder ved 2030-tiden at det var 15 personer om bord og at alle er norske.

KANTRET: Det var forsyningsskipet Bourbon Dolphin, av typen AHTS, A 102 design, som kantret. Foto: Bourbon Offshore Norway
KANTRET: Det var forsyningsskipet Bourbon Dolphin, av typen AHTS, A 102 design, som kantret. Foto: Bourbon Offshore Norway Vis mer

- Vi har sendt ut et nødssignal for alle fartøyer som befinner seg i området hvor vi ber dem om å komme hit umiddelbart ettersom vi trenger dykkere, sier Mark Clark talsmann for den britiske kystvakten.

- Dersom de fire personene er fanget under båten trenger vi å komme til dem, sier han til AP.

Det skal være greie værforhold på stedet.


- Værforholdene er ikke så ille, forhåpentligvis vil ikke været bli ha så stor innvirkning på redningsoperasjonen, men man vet aldri. Det er en ganske ugjestmild del av Nordsjøen det er snakk om, sier Mulford.

Det er i kveld opprettet et krisesenter på Fosnavåg for pårørende. Telefonnummeret til krisesenteret er: 700 86 021 eller 700 86 025 .

Båten er laget ved Ulstein Verft.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

KANTRET: Båten kantret 160 kilometer utenfor Shetland.