Fem norske barn og unge blant de skadde

Sahlgrenska Universitetssjukhuset bekrefter overfor Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sahlgrenska Universitetssjukhuset kan i kveld fortelle at fem norske barn og ungdommer er blant de skadde etter karusellulykken i Liseberg. De fem er ei jente født i 1992, to gutter født i 1990, en gutt født i 1996 og en gutt født i 1998.

- De skal være lettere skadd alle sammen, sier Ann-Christine Andersson, pressesjef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset til Dagbladet.no

Svensk politi har overfor Dagbladet.no bekreftet at det er nordmenn blant de skadde i karusellulykken i Liseberg, der karusellen «Rainbow» plutselig ramlet mot bakken da den sto på sitt høyste.

Tidligere på kvelden fortalte svensk politi Dagbladet.no at nordmenn ble skadd i ulykken:


- 3-4 nordmenn skal være blant de skadde, sa informasjonssjef i politiet i Västra Götaland, Malin Sahlström.

Nå sier altså sykehuset at det dreier seg om totalt fem nordmenn. Av disse er fire innlagt på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, mens en er fraktet til Drottning Silvias barnsjukhus.

Ifølge Aftenposten.no blir alle de fem nordmennene skrevet ut fra sykehuset i kveld, men det kan ikke pressesjef Eva-Christine Andersson ved Sahlgrenska Universitetssjukhus bekrefte.

- Det har vi ikke noen oversikt over. Noen av de skadde i karusellulykken blir skrevet ut i kveld, og andre vil bli skrevet ut i morgen, men vi vet ikke hvem av disse som er norske, sier Andersson til Dagbladet.no.

Sahlström sier at totalt 30 personer er sendt til sykehus etter ulykken. Ikke alle er registrert hos politiet.

Fem norske barn og unge blant de skadde

- Det ser ikke ut som om noen er veldig alvorlig skadet. Det dreier seg om ben- og armbrudd, sier Sahlström.

Totalt skal 36 av de i alt 40 personene om bord i karusellen ha blitt skadet i den dramatiske ulykken. Politiet har foreløpig ingen fullgod oversikt over skadeomfanget for 36.

Fem norske barn og unge blant de skadde