Fem norske turister i bussulykke i Egypt

Kolliderte med bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde i 10-tiden lørdag formiddag langs den mye brukte ruten mellom turiststedet Hurghada på rødehavskysten og tempelbyen Luxor. Turistbussen fraktet norske, svenske og danske turister.

Den klarte ikke å styre unna da to personbiler kolliderte, og ble truffet av en av bilene, ifølge pressetalskvinne Sophie Frisholm i Ving.

- Det var så vidt jeg har forstått det, bare Ving-turister om bord i bussen, som var på vei til Luxor. De ble sendt til sykehus for kontroll etter ulykken, og det ble konstatert at ingen av dem hadde blitt skadd, sier Frisholm til NTB.

Det var tolv danske og ti svenske turister i bussen, men også disse kom uskadd fra hendelsen, opplyser reisebyrået Spies til nyhetsbyrået Ritzau.

Ifølge talsmann Bjørn Jahnsen i Utenriksdepartementet skal én egypter ha mistet livet i ulykken, mens flere skal ha blitt skadd. Det viser opplysninger den norske ambassaden i Kairo har hentet inn fra politiet.

Den omkomne befant seg i en personbil og skal ha fått bussen, som veltet i sammenstøtet, over seg.

Egyptiske bilder skal vise en totalskadd buss som blir heist opp av en kran, ifølge VG Nett.

- Dette er en standardbuss som vi leier inn fra et lokalt busselskap for å ta våre turister med på utflukter til Luxor. Den skal ikke ha vært medvirkende til å forårsake ulykken, sier Frisholm.

(NTB)