Fem nye tilfeller av fugleinfluensa

Epidemien i Tyrkia øker i omfang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag ble det klart at ytterligere fem personer har testet positivt for fugleinfluensa i Tyrkia, melder nyhetsbyrået AP.

Tyrkias helsemyndigheter opplyste om de nye tilfellene, og melder at det skal dreie seg om tilfeller av det dødelige H5N1-viruset.

De fem tilfellene skal være påvist i fire ulike provinser i Tyrkia.

Tyrkiske myndigheter har etablert karantenesoner og har tatt livet av tusenvis av fugler, etter at den fryktede sykdommen ble påvist i landet.

Tre søsken døde

Det tredje dødsofferet i bølgen av tilfeller av fuglerinfluensasmitte i Tyrkia døde fredag.

11 år gamle Hulya Kocyigit døde bare få dager etter at søsknene mistet livet. Hun var det tredje barneofferet  for epidemien i Tyrkia.

Gjennom undersøkelser og obduksjon har det blitt klart at søsknene døde av det dødelige H5N1-viruset.

Legen Ahmet Faik Oner, som behandlet barna, sier de sannsynligvis ble smittet da de lekte med døde kyllinger. Barna skal ha lekt og sparket ball med fuglehoder.

Det er så langt ikke påvist at viruset har endret seg slik at det smitter mellom mennesker. Foreløpig vet man bare om tilfeller der smitten kommer fra dyr.

Viruset har så langt tatt mer enn 60 liv i Sørøst-Asia, de fleste av dem folk som har jobbet med fjørfe, ifølge ANB. I oktober lyktes tyrkiske myndigheter i å stoppe et utbrudd av det dødelige H5N1-viruset i byen Kiziksa i Vest-Tyrkia, etter å ha tatt livet av over 10 000 fugler.

DESINFISERER GATENE: Representanter for landbruksmyndighetene i Tyrkia sprayer gatene i den vestlige byen Karahidir nær Bursa.
OVERLEVDE: Det fjerde søskenet til de tre som døde ser ut til å ha klart seg gjennom sykdommen.
SMITTER FRA DYR TIL MENNESKE: Foreløpig er det ikke påvist at fugleinfluensa-viruset smitter mellom mennesker. Det er en slik utvikling helsemyndighetene frykter.