Fem omkom i snøskred

To personer omkom i helgen i snøskred i Østerrike. Lørdag omkom en kvinne, samt to menn som forsøkte å redde henne, i snøskred i Sveits.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen ble tatt av snøskredet da hun lørdag sto på ski i en isete fjellside i kantonen Valais i Sveits. Mennene som forsøkte å redde henne, ble tatt av et nytt snøskred like etter. En mann ble funnet omkommet. Den andre var fremdeles savnet søndag.

I Østerrike omkom to mennesker og én ble alvorlig skadd i flere skred lørdag og søndag. En av de omkomne sto på snøbrett i et område nær Tyrol. Den andre sto på langrenn i den sørlige regionen Styria.

Det er meldt om svært stor snøskredfare i ulike regioner både i Sveits og Østerrike.

I vestlige Østerrike er to vintersportssteder avskåret fra omverdenen på grunn av store snømasser. Veiene til Lech og Zuers fra Tyrol har vært uframkommelige siden lørdag.

Grenseovergangen mellom Tyrol og den tyske delstaten Bayern er også stengt ved Koessen på grunn av flere små skred.

I februar 1999 ble cirka 20.000 turister innestengt i Lech og Zuers, samt i Ischgl og Galtuer. Senere samme måned ble 38 mennesker drept i Østerrikes største snøskred-katastrofe på 40 år.

(NTB)

RAS: Alpene har tatt nye menneskeliv denne helga.I Sveits og Østerrike har fem mennesker mistet livet i snøras.Foto: SCANPIX
RAS: Alpene har tatt nye menneskeliv denne helga.I Sveits og Østerrike har fem mennesker mistet livet i snøras.Foto: SCANPIX Vis mer
RAS: Alpene har tatt nye menneskeliv denne helga.I Sveits og Østerrike har fem mennesker mistet livet i snøras.Foto: SCANPIX