Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem omkom i trafikken i helga

Den verste ulykkeshelga så langt i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalt fem personer mistet livet på norske veier i helgen. Flere ble også alvorlig skadd, i det som er den verste ulykkeshelgen så langt i år.

Helgens første ulykke skjedde i Tromsøysundtunnelen i 6.45-tiden lørdag, og tok to liv. To 18-årige menn omkom da de kjørte i tunnelveggen. Politiet mener bilen har hatt stor fart da den kjørte ut.

Den ene av de omkomne mennene skal ifølge VG mirakuløst ha overlevd en identisk krasj i fjor, hvor en annen ung mann i samme bil omkom.

Klemt i hjel

På riksvei 42 ved Bjørnestad i Vest-Agder mistet en tysk trailersjåfør livet lørdag morgen, da han ble klemt i hjel i førerhuset på sin egen trailer. Mannen skal ha kommet i klem da den ene køya i førerhuset ramlet ned på ham.

Traileren sto langs veien da ulykken skjedde.

På Romerike mistet en mann livet og en annen person ble alvorlig skadd i en utforkjøring ved Bodding stasjon i Nes kommune i Akershus, like etter midnatt søndag.

I Hedmark omkom en mann i en utforkjøring på riksvei 2 ved Matrand i Eidskog kommune natt til søndag. Mannen kjørte en svenskregistrert bil.


Kjørte ned fotgjengere

Mange ble også skadd i trafikkulykker i løpet av helgen. På E18 ved Tvedestrand ble en person alvorlig skadd i en frontkollisjon tidlig lørdag morgen, mens to slapp fra ulykken med lettere skader. Føreren av den ene bilen er mistenkt for promillekjøring.

På Byåsen i Trondheim ble en 40 år gammel kvinne alvorlig skadd da en varebil skjente ut av kjørebanen og traff tre personer søndag ettermiddag. Et barn fikk mindre skader mens en mann slapp uskadd fra ulykken. Kvinnen ble kastet ned en skrent. Føreren skal ha forklart at han følte seg uvel og ville kjøre ut til siden for å stoppe.

I Brandbu i Gran kommune ble en kvinne brakt til sykehus etter å ha kjørt av veien på riksvei 34 søndag formiddag.


Stygg statistikk

Trygg Trafikk bekrefter overfor NTB at fem omkomne personer på én helg er det høyeste antallet så langt i år.

Det foreløpig tallet på antall omkomne i trafikken i januar i år er 22 personer. Tallene så langt i februar er foreløpig ikke tilgjengelige. I fjor mistet 13 personer livet i februar.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media