Fem omkom i trafikken

Dødsdag på norske veier i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Fem personer omkom i tre ulike kollisjoner på norske veier mandag.


Tre personer omkom og to ble alvorlig skadd i en voldsom kollisjon mellom en trailer og en personbil på E134 i Røldal mandag ettermiddag.


Operasjonsleder Ragnar Lyssand i Hordaland politidistrikt sier til NTB at personbilen kom østfra og kolliderte med traileren like utenfor Seljestad hotell i bakkene ned mot Odda.


Personbilen ble helt smadret i sammenstøtet med traileren. Kollisjonen skjedde direkte front mot front. De to skadde, som begge har alvorlige skader, ligger på Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

Busskollisjon

I Steinestøveien i Bergen omkom en person da en buss og en personbil kolliderte front mot front mandag formiddag.

- Tre passasjerer i bussen ble sendt til legevakt for sjekk etter kollisjonen, opplyser operasjonsleder Harald Lekven i Hordaland politidistrikt til NTB.


En femte person omkom mandag morgen i en frontkollisjon mellom en personbil og en lastebil på E18 ved Haslestad utenfor Arendal.

Tre personer ble brakt til Akershus universitetssykehus med lettere skader etter en trafikkulykke på riksvei 120 i Rælingen i Akershus samme dag.


På vei ned

Ved utgangen av november viste foreløpige tall at 238 personer hadde mistet livet i trafikken så langt i år. På samme tidspunkt i fjor var tallet 218 personer, noe som er en økning på 9 prosent.


Første halvår i år var det en voldsom økning i antall dødsfall i trafikken, men fra august og utover har tallene gått markant nedover igjen. I fjor mistet 15 personer livet i trafikken i desember.


(NTB)


RØLDAL: Tre personer omkom i en kollisjon mellom en trailer og en personbil i Røldal mandag ettermiddag. Foto: Silje Andvik Hoaas, Hardanger Folkeblad / SCANPIXSCANPIX
RØLDAL: Tre personer omkom i en kollisjon mellom en trailer og en personbil i Røldal mandag ettermiddag. Foto: Silje Andvik Hoaas, Hardanger Folkeblad / SCANPIXSCANPIX Vis mer