Fem omkommet i flom i Spania

Fem mennesker er omkommet og tre er savnet i de flomrammede områdene øst i Spania. Flommene satte inn fredag og uværet kommer til å fortsette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spanske myndigheter har erklært unntakstilstand i 11 provinser øst i landet. Flere titalls landsbyer er oversvømmet. Veier og jernbane er blokkert flere steder og strømledninger er kuttet.

Områdene som er hardest rammet, ligger mellom Tarragona i nordøst og Murcia som ligger ved middelhavskysten. Også provinsene Zaragoza, Teruel og Albacete er hardt rammet.

Tre personer omkom og en er fortsatt savnet etter at en firehjulstrekker ble feid av veien av flomvannet sør for Tarragona. Like sør for Amposta ble en 90 år gammel kvinne funnet druknet i sin egen kjeller. Nok en kvinne omkom da bilen hennes ble feid av veien i nærheten av Murcia. Hennes to år gamle sønn er fortsatt savnet.

Det er ventet at uværet fortsetter i hvert fall til torsdag.

(NTB)

OMKOM: En kvinne omkom og hennes to år gamle sønn er fortsatt savnet etter at denne bilen ble feid av veien av flomvannet i Øst-Spania. Moren ble funnet død søndag. Uværet fortsetter i Spania.