Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem overdoser i løpet av en dag

To funnet død i leilighet, politiet advarer mot farlig dop.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To personer har dødd av overdose i Hønefoss sentrum i dag. Tre andre personer i Ringeriks-distriktet er blitt behandlet for overdoser i løpet av dagen, melder Ringblad.no.

De to omkomne ble funnet i en leilighet ikke langt fra Hønefoss sentrum ved 10-tiden.

Politiet kjenner ikke identiteten på de avdøde. De var på besøk i leiligheten der de ble funnet, og de som eide leiligheten kjente bare fornavnene til avdøde.

- Cirka kvart over 10 i morges fikk vi melding fra AMK om at de var på vei til en adresse i Hønefoss der to personer hadde tatt overdose. AMK forsøkte å foreta gjenopplivning, men det hjalp ikke. De var døde, opplyser politiadvokat Per Thomas Omholt i Nordre-Buskerud politidistrikt.

Halvannen time tok etterpå tok nok en person overdose i samme by.

- Denne overdosen kom vi over ved en tilfeldighet. Vi foretok en ransaking i en leilighet i Hønefoss, og fant da at kjæresten til personen vi var hjemme hos hadde tatt overdose, sier Omholdt.

Kvinnen ble brakt til sykehus og overlevde. Hun er nå skrevet ut av sykehus.

I 15-tiden ble politiet igjen varslet av AMK om to nye overdoser, en i Hønefoss og en på Jevnaker.

- Etter dette bestemte vi oss for å gå ut i media for å advare rusmisbrukere i området. Vi mistenker at det kan være veldig sterkt eller farlig stoff i omløp, opplyser politiadvokaten.

- Det vil også bli utført en obduksjon så fort som mulig for å få sikker bekreftelse på dødsårsaken. Det er også tatt blodprøver fra en av de andre overdosepasientene, sier Omholt.

Politiet vet enda ikke hvor det antatt farlige stoffet kommer fra.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling