Fem overdoser i løpet av en dag

To funnet død i leilighet, politiet advarer mot farlig dop.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To personer har dødd av overdose i Hønefoss sentrum i dag. Tre andre personer i Ringeriks-distriktet er blitt behandlet for overdoser i løpet av dagen, melder Ringblad.no.

De to omkomne ble funnet i en leilighet ikke langt fra Hønefoss sentrum ved 10-tiden.

Politiet kjenner ikke identiteten på de avdøde. De var på besøk i leiligheten der de ble funnet, og de som eide leiligheten kjente bare fornavnene til avdøde.

- Cirka kvart over 10 i morges fikk vi melding fra AMK om at de var på vei til en adresse i Hønefoss der to personer hadde tatt overdose. AMK forsøkte å foreta gjenopplivning, men det hjalp ikke. De var døde, opplyser politiadvokat Per Thomas Omholt i Nordre-Buskerud politidistrikt.

Halvannen time tok etterpå tok nok en person overdose i samme by.

- Denne overdosen kom vi over ved en tilfeldighet. Vi foretok en ransaking i en leilighet i Hønefoss, og fant da at kjæresten til personen vi var hjemme hos hadde tatt overdose, sier Omholdt.

Kvinnen ble brakt til sykehus og overlevde. Hun er nå skrevet ut av sykehus.

I 15-tiden ble politiet igjen varslet av AMK om to nye overdoser, en i Hønefoss og en på Jevnaker.

- Etter dette bestemte vi oss for å gå ut i media for å advare rusmisbrukere i området. Vi mistenker at det kan være veldig sterkt eller farlig stoff i omløp, opplyser politiadvokaten.

- Det vil også bli utført en obduksjon så fort som mulig for å få sikker bekreftelse på dødsårsaken. Det er også tatt blodprøver fra en av de andre overdosepasientene, sier Omholt.

Politiet vet enda ikke hvor det antatt farlige stoffet kommer fra.