Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorister pågrepet:

Fem pågrepet etter å ha planlagt terrorangrep i Paris allerede neste uke. - De har uten tvil en tilknytning til IS

Fransk politi tror julemarked og Disneyland kan være blant terrormålene.

Tilknyttet IS: Den franske statsadvokaten, Francois Mollins sier at dokumenter viser at de pågrepne uten tvil kan knyttes til IS, og at de glorifiserer død og martyrdom. AFP / LIONEL BONAVENTURE / NTB Scanpix
Tilknyttet IS: Den franske statsadvokaten, Francois Mollins sier at dokumenter viser at de pågrepne uten tvil kan knyttes til IS, og at de glorifiserer død og martyrdom. AFP / LIONEL BONAVENTURE / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Paris har pågrepet fem personer for terrorplanlegging, skriver nyhetsbyrået Ap.

Ifølge statsadvokaten i Paris skal de fem ha planlagt terrorangrep mot byen allerede neste uke.

De fem er mistenkt for å ha planlagt terrorangrep 1. desember og handlet på ordre fra et IS-medlem i Irak eller Syria, opplyser fransk påtalemyndighet.

Statsadvokat François Molins i den nasjonale antiterrormyndigheten møtte pressen i Paris fredag. Dagen før opplyste franske politikilder at en gruppe personer planla å utføre angrep mot Paris 1. desember. Angivelig så de for seg julemarked og Disneyland som mulige mål.

Instrukser fra Syria

De fem personene som er mistenkt i saken, ble pågrepet søndag i Strasbourg og Marseille, opplyser Molins. Ingen av dem er formelt siktet i saken.

Dokumenter politiet har beslaglagt, viser at mennene uten tvil har en tilhørighet til IS, og at de glorifiserer død og martyrdom, opplyste Molins da han møtte pressen i Paris fredag, skriver NTB.

– De var alle sammen også i besittelse av instrukser sendt til dem fra Syria eller Irak via kryptert epost, sa han ifølge NTB.

De fem personene som er mistenkt i saken, ble pågrepet søndag i Strasbourg og Marseille, opplyser Molins.

Saken oppdateres

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!