Tilknyttet IS: Den franske statsadvokaten, Francois Mollins sier at dokumenter viser at de pågrepne uten tvil kan knyttes til IS, og at de glorifiserer død og martyrdom. AFP / LIONEL BONAVENTURE / NTB Scanpix
Tilknyttet IS: Den franske statsadvokaten, Francois Mollins sier at dokumenter viser at de pågrepne uten tvil kan knyttes til IS, og at de glorifiserer død og martyrdom. AFP / LIONEL BONAVENTURE / NTB ScanpixVis mer

Terrorister pågrepet:

Fem pågrepet etter å ha planlagt terrorangrep i Paris allerede neste uke. - De har uten tvil en tilknytning til IS

Fransk politi tror julemarked og Disneyland kan være blant terrormålene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Paris har pågrepet fem personer for terrorplanlegging, skriver nyhetsbyrået Ap.

Ifølge statsadvokaten i Paris skal de fem ha planlagt terrorangrep mot byen allerede neste uke.

De fem er mistenkt for å ha planlagt terrorangrep 1. desember og handlet på ordre fra et IS-medlem i Irak eller Syria, opplyser fransk påtalemyndighet.

Statsadvokat François Molins i den nasjonale antiterrormyndigheten møtte pressen i Paris fredag. Dagen før opplyste franske politikilder at en gruppe personer planla å utføre angrep mot Paris 1. desember. Angivelig så de for seg julemarked og Disneyland som mulige mål.

Instrukser fra Syria

De fem personene som er mistenkt i saken, ble pågrepet søndag i Strasbourg og Marseille, opplyser Molins. Ingen av dem er formelt siktet i saken.

Dokumenter politiet har beslaglagt, viser at mennene uten tvil har en tilhørighet til IS, og at de glorifiserer død og martyrdom, opplyste Molins da han møtte pressen i Paris fredag, skriver NTB.

– De var alle sammen også i besittelse av instrukser sendt til dem fra Syria eller Irak via kryptert epost, sa han ifølge NTB.

De fem personene som er mistenkt i saken, ble pågrepet søndag i Strasbourg og Marseille, opplyser Molins.

Saken oppdateres