Terrorister pågrepet:

Fem pågrepet etter å ha planlagt terrorangrep i Paris allerede neste uke. - De har uten tvil en tilknytning til IS

Fransk politi tror julemarked og Disneyland kan være blant terrormålene.

Tilknyttet IS: Den franske statsadvokaten, Francois Mollins sier at dokumenter viser at de pågrepne uten tvil kan knyttes til IS, og at de glorifiserer død og martyrdom. AFP / LIONEL BONAVENTURE / NTB Scanpix
Tilknyttet IS: Den franske statsadvokaten, Francois Mollins sier at dokumenter viser at de pågrepne uten tvil kan knyttes til IS, og at de glorifiserer død og martyrdom. AFP / LIONEL BONAVENTURE / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Paris har pågrepet fem personer for terrorplanlegging, skriver nyhetsbyrået Ap.

Ifølge statsadvokaten i Paris skal de fem ha planlagt terrorangrep mot byen allerede neste uke.

De fem er mistenkt for å ha planlagt terrorangrep 1. desember og handlet på ordre fra et IS-medlem i Irak eller Syria, opplyser fransk påtalemyndighet.

Statsadvokat François Molins i den nasjonale antiterrormyndigheten møtte pressen i Paris fredag. Dagen før opplyste franske politikilder at en gruppe personer planla å utføre angrep mot Paris 1. desember. Angivelig så de for seg julemarked og Disneyland som mulige mål.

Instrukser fra Syria

De fem personene som er mistenkt i saken, ble pågrepet søndag i Strasbourg og Marseille, opplyser Molins. Ingen av dem er formelt siktet i saken.

Dokumenter politiet har beslaglagt, viser at mennene uten tvil har en tilhørighet til IS, og at de glorifiserer død og martyrdom, opplyste Molins da han møtte pressen i Paris fredag, skriver NTB.

– De var alle sammen også i besittelse av instrukser sendt til dem fra Syria eller Irak via kryptert epost, sa han ifølge NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer