Fem pågrepet etter at tenåringsjenter ble gjengvoldtatt og hengt i India

To av de fem mistenkte er politimenn.

PROTESTER: Studenter holder opp plakater og roper slagord under en protest i New Delhi fredag i forbindelse med at to jenter ble gruppevoldtatt og senere funnet hengt i Budaun-distriktet i Uttar Pradesh i India. Foto: Adnan Abidi / Reuters / NTB scanpix REUTERS/Adnan Abidi
PROTESTER: Studenter holder opp plakater og roper slagord under en protest i New Delhi fredag i forbindelse med at to jenter ble gruppevoldtatt og senere funnet hengt i Budaun-distriktet i Uttar Pradesh i India. Foto: Adnan Abidi / Reuters / NTB scanpix REUTERS/Adnan Abidi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fem menn er arrestert for gjengvoldtekt og drap på to kusiner i tenårene i Nord-India.

To av de fem mistenkte er politimenn, opplyser indisk politi.

- Disse fem er hovedmistenkt i saken. Ytterligere to uidentifiserte menn er anklaget for å være innblandet og vi vil pågripe dem når vi vet mer gjennom etterforskning og avhør, sa politimann MS Chauhan.

Ifølge indiske medier har to politimenn fått sparken på grunn av sin behandling av saken, i tillegg til den ene som er pågrepet.

Voldtatt og hengt De døde jentene, som var 14 og 16 år gamle, ble bortført i distriktet Budaun i den nordre delstaten Uttar Predesh tirsdag. Dagen etter ble likene deres funnet hengende fra et tre. Obduksjonen av jentene bekrefter at de ble voldtatt flere ganger og at de døde av henging.

Faren til et ofrene sa til NDTV at politiet nektet å ta saken på alvor da jentene forsvant.

- En politimann sa at jentene kom til å bli funnet hengende et sted. Senere fant vi dem hengende fra et tre, sa han til tv-kanalen.

Ofrene og deres familier tilhører lavkasten Dalit som ofte opplever diskriminering i India.

Mange voldtekter Gjengvoldtekten og drapet på de to kusinene er bare én av mange voldtektssaker i India den siste tiden, noe som har skapt mye sinne i landet. Politikere og kvinnerettighetsgrupper har kritisert det de mener er stadig voksende lovløshet i Uttar Pradesh, og demonstrasjoner har blitt holdt i både Budaun og New Delhi.

Så sent som fredag skal en 17 år gammel jente ha blitt voldtatt i Uttar Predesh i distriktet Azamgarh.

Indias innenriksminister Rajnath Singh har bedt delstatsregjeringen i Uttar Pradesh om å avgi rapport om voldtekten i Budaun, opplyste en talsperson for departementet fredag.

Utfordrer statsministeren Saken i Budaun en av de første store utfordringene Indias nyvalgte statsminister Narendra Modi og hans fire dager gamle regjering møter, og den er bare en av flere voldtekter som har utløst landsomfattende protester og internasjonal kritikk.

India reviderte landets lover om seksualforbrytelser etter at en student ble gjengvoldtatt på en buss i New Delhi desember 2012, men nye voldtektssaker fortsetter likevel å ryste landet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer