Fem pågrepet etter Madrid-terror

Spansk politi har pågrepet fem personer i forbindelse med terroraksjonen i Madrid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre av de fem er marokkanere. De to andre er indiske muslimer, melder spanske medier i kveld. De ble pågrepet i Madrid av spanske sikkerhetsstyrker.

Knyttet til ekstremister

Spanias innenriksminister Ángel Acebes holdt i kveld en pressekonferanse der han ga mer informasjon om pågripelsen. De tre marokkanerne knyttes til islamistiske ekstremister.

De pågrepne kan ha forbindelse med marokkanske ekstremistgrupper, men det er for tidlig å fastslå dette, sa innenriksminister Ángel Acebes på en pressekonferanse i kveld.

Demonstrasjoner

Fram til kveldens pressekonferanse har innenriksministere offiselt sagt at ETA er den mest sannsynlige gruppen som sto bak terroraksjonene. Fortsatt sier han at alle muligheter må holdes åpne. ETA har selv sagt at de ikke står bak terroraksjonen. De har tatt sterk avstand fra den. I kveld demonstrerer flere tusen mennesker i gatene i Madrid i protest mot regjeringen som innvolverte Spania i Irak-krigen.

Telefonspor

Ifølge ministeren klarte politiet å spore opp hvem som eier telekortet som ble funnet i en bombe som ikke ble sprengt. De pågrepne er koblet til dette telekortet, som ble kjøpt få timer før attentatene. Det har tidligere framkommet opplysninger om at bombene som eksploderte i morgenrushet, kan ha blitt utløst av mobiltelefoner med bare minutters mellomrom.

Avhører vitner

Ytterligere to personer avhøres av spansk politi i forbindelse med bombeangrepene. Etterforskerne anser disse to som svært verdifulle vitner, men det er ikke framkommet opplysninger om de kan knyttes til selve terrorhandlingene. De to vitnene har ikke status som pågrepet. (Dagbladet.no kommer tilbake med mer)

PRESSEKONFERANSE:</B> Innenriksministeren i Spania holder i kveld pressekonferanse for å fortelle om pågripelsene.