Fem pågrepet for å ha hacket Breiviks epost

Politiet har beslaglagt datamaskiner hos fem personer tilknyttet hackergruppen Noria.

HACKET: Hackergruppa Noria hacket seg inn på epost- og Twitter-kontoen til Anders Behring Breivik. Foto: Scanpix
HACKET: Hackergruppa Noria hacket seg inn på epost- og Twitter-kontoen til Anders Behring Breivik. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et stort antall politifolk i Østfold, Hedmark, Agder og Romerike gjennomførte klokka sju i dag morges en lenge planlagt og koordinert aksjon mot fem personer. Aksjonen var koordinert av Oslo politidistrikt, med bistand fra datakrimgruppen i Kripos.

De som ble pågrepet er tidligere og nåværende medlemmer av hackergruppen Noria, som hacket e-postene og Twitter-kontoen til Anders Behring Breivik en uke etter terrorangrepene 22. juli.

Av den grunn er også Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er involvert i aksjonen, der et stort antall politifolk deltok.

- Jeg kan ikke kommentere dette på det nåværende tidspunkt, sier politioverbetjent Hanne Persson ved Majorstua politistasjon til Dagbladet.

Har tilstått i avhør Flere av dem skal ha lagt kortene på bordet og erkjent hackingen av Breiviks epostkontoer og Twitter-konto , får Dagbladet opplyst. Dessuten skal flere av dem ha erkjent trusler og pengeutpressing på nettet.

Hackergruppen Noria brøt tidligere i år ut av Anonymous Norway på grunn av intern uenighet i Anonymous-bevegelsen i Norge

Flere ungdommer fra det konkurrerende nettaktivistmiljøet Anonnorway har opplevd å få sine Facebook-profiler kapret av utbrytergruppen Noria, som også har pleid forbindelser til hackere internasjonalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer