Fem pågrepet for drap på 15-åring

Fem personer i alderen 17 til 21 år er pågrepet etter drapet på en 15 år gammel gutt på Holmlia i Oslo fredag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre menn i begynnelsen av 20-årene og to jenter på 17 år er pågrepet for drapet på den 15 år gamle gutten som ble knivdrept fredag kveld.

De pågrepne vil bli siktet for forsettlig drap. Samtlige er av norsk opprinnelse, opplyser politiet i Oslo ifølge NTB.

Ugjerningen ble meldt et kvarter før midnatt fredag kveld.

Gutten hadde ligget på en parkeringsplass i Åsbråtveien på Holmlia i rundt et kvarter før politet var på åstedet. Han var stukket flere ganger med kniv i mage og bryst, og ble erklært død ved midnatt.

Politiet vet foreløpig ikke om drapet kan ha noe med gjengmiljøene å gjøre eller om rasistiske eller høyreekstreme motiver ligger bak. I natt opplyste naboer overfor Dagbladet.no at 15-åringen skal være av norsk-afrikansk opprinnelse, men dette kunne politiet i morgentimene verken bekrefte eller avkrefte.

- Vi vet foreløpig ikke noe om motivet for drapet, men at det er rasistiske motiver er en av mulighetene vi holder åpne. Vi snakker nå med vitnene og forhører oss om mulige motiver. At det kan ha vært en fest inne i bildet er en av disse mulighetene, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt Rolf Johannessen til Dagbladet.no.

Politiet hørte først om tragedien 23.44 da en anonym innringer meldte fra. Personen opplyste at det hadde vært et slagsmål og at en person var stukket ned. Deretter fikk politiet en ny melding om at det kan ha vært en påkjørsel inne i bildet.

- Da vi kom til stedet lå gutten livløs på bakken med knivstikk i bryst og mage. Da ambulansen kom til stedet ble det konstatert at han var død, sier Rolf Johannessen til Dagbladet.no.

Snauskaller

Politiet jaktet i natt på to menn som ifølge vitner skal ha stukket av fra stedet i en eldre, gullfarget Ford Granada og en hvit Mazda 626. Begge skal være rundt 1.80 høye og 25-30 år gamle. De to beskrives som skinheads både når gjelder hårfrisyre og bekledning. Den ene var iført en mørk skinnjakke og den andre en svart nylonjakke. Politiet har ikke spor etter snauskallene eller bilene de kjørte.

- Vi har gjennomført undersøkelse av åstedet, vitneavhør og rundspørringer i nabolaget. Vi har nok opplysninger til å gå videre med saken. Vi skal sitte ved pultene våre helgen ut om nødvendig, sier vaktleder Sindre Flaate ved kriminalvakta i Oslo til Dagbladet.no.

En gullfarget Ford Granada ble i 03.00-tiden i natt observert på Holmlia senter. Politiet pågrep fire personer og har kjørt disse inn til krimvakta i Oslo for alibisjekk. Disse er ifølge Sindre Flaate ikke mistenkt for drapet.

Gråt på åstedet

Politiet sperret i natt av et større område rundt åstedet.

Familie, unge venner og bekjente av den drepte og voksne fra borettslaget samlet seg på åstedet der 15-åringen lå tildekket. Folk holdt rundt hverandre og gråt.

- Dette er ufattelig. Helt forferdelig, sier Holmlia-beboer Jarle Aasen til NTB. Han hadde akkurat lagt seg da kona kom inn og fortalte han hva som var skjedd.

Aasen er inspektør ved Lusetjern barneskole og visste godt hvem den drepte gutten var. Hans datter kjente ham også.

- Jeg vil gi han godt skussmål. Han var både snill og vennlig, og jeg har aldri hørt at det er blitt sagt noe galt om han, forteller Aasen. til NTB.

Den drepte var elev ved Holmlia ungdomsskole. Aasen tror det blir en tung dag også for elevene på Lusetjern når de møter opp på skolen mandag.

- Slikt preger lokalmiljøet, sier han, som har bodd i området i 14 år.

Inspektøren mener at ungdomsmiljøet på Holmlia er godt. Derfor er det vanskelig å forstå at en av de unge er blitt revet bort på en så tragisk måte.