Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

– Fem pågrepet i antiterroraksjon i Frankrike

Tok beslag i maskinpistoler, ifølge politikilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem personer er pågrepet og flere våpen beslaglagt i antiterroraksjoner i Frankrike fem dager før valget, opplyser politikilder.

Fransk politi gjennomførte antiterroraksjoner i tre byer i Frankrike tirsdag. Noen av pågripelsene ble gjort i Nord-Frankrike, ifølge en kilde tett på etterforskningen.

Ifølge kilden ble det også tatt beslag i flere våpen, deriblant to maskinpistoler. Våpnene skal ha tilhørt en venn av en av de pågrepne, som oppbevarte dem lovlig.

Fransk politi har overvåket kontakten på sosiale medier og internett mellom flere av de pågrepne. I noen av meldingene skal de ha planlagt voldelige aksjoner, ifølge kilden.

Pågripelsene skjedde fem dager før presidentvalget. Sikkerhetsberedskapen i landet er svært høy i forbindelse med valget etter at over 230 personer har blitt drept i en rekke terrorangrep i Frankrike siden januar 2015.

(NTB)